ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εθνικό πένθος για την τραγωδία στην Μάνδρα κήρυξε ο πρωθυπουργός

Εθνικό πένθος για την τραγωδία στην Μάνδρα κήρυξε ο πρωθυπουργός
EUROKINISSI / Γ.Τ. Πρωθυπουργού / Andrea Bonetti

Σε έκτακτο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας κήρυξε εθνικό πένθος για την ανείπωτη τραγωδία στην Δυτική Αττική, που μετρά 15 νεκρούς από τη σφοδρή κακοκαιρία.

 

Ο πρωθυπουργός, αφού εξέφρασε τη «βαθιά του θλίψη και τα ειλικρινά του συλλυπητήρια» προς τις οικογένειες των θυμάτων, κήρυξε τη χώρα σε εθνικό πένθος.

«Πριν από λίγο συγκάλεσα σύσκεψη με τους αρμόδιους υπουργούς, τον αρχηγό της πυροσβεστικής και την περιφερειάρχη που από τη πρώτη στιγμή βρέθηκαν να συντονίζουν τις επιχειρήσεις της πολιτικής προστασίας.

Και θεωρώ καθήκον μου να ενημερώσω για τα άμεσα μέτρα στα οποία καταλήξαμε:

Η συνδυασμένη επιχείρηση για την έρευνα, τον εντοπισμό και τη διάσωση όσων βρίσκονται σε κίνδυνο, καθώς και για την αντιμετώπιση των συνεπειών της θεομηνίας, θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση».

Παράλληλα διαβεβαίωσε πως «λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινόμενων σε όλη τη χώρα», και τόνισε πως από έχει προβλεφθεί «αξιοποίηση χώρων στρατού και άλλων δημόσιων χώρων για να μην υπάρξει κανένας άστεγος από απόψε».

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε «εμπεριστατωμένη έρευνα για να μην ξαναζήσουμε παρόμοια καταστροφή» και τόνισε πως θα εφαρμοστούν άμεσα «μέτρα στήριξης και ομαλοποίησης της ζωής στις περιοχές που χτύπησε η θεομηνία».

Ολοκληρώνοντας ευχαρίστησε θερμά «όσους πάλεψαν και παλεύουν για να σώσουν περιουσίες» στις πληγείσες περιοχές

«Εύχομαι κουράγιο και δύναμη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ