ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η αποδοχή δεν σημαίνει στήριξη, επισημαίνει ο Πλακιωτάκης

Η αποδοχή δεν σημαίνει στήριξη, επισημαίνει ο Πλακιωτάκης
Eurokinissi

Καμία στήριξη στην κυβέρνηση για τις αλλαγές που προωθεί στο Ασφαλιστικό δεν πρόκειται να δώσει η ΝΔ σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece.

Αν και επίσημα στην αξιωματική αντιπολίτευση αναμένουν να ενημερωθούν από τον Πρωθυπουργό για τα σχέδιά του στο αυριανό Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, διάχυτη είναι η εκτίμηση πως ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί να βρει «συνενόχους» όπως λένε χαρακτηριστικά στη Συγγρού για να περάσει τα σκληρά μέτρα.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Γιάννης Πλακιωτάκης στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το πρωί με τον Πρωθυπουργό ο οποίος και τον κάλεσε στην αυριανή συνάντηση του επεσήμανε πως «άργησε» να κινηθεί στη λογική της συναίνεσης.

Ο κ. Πλακιωτάκης μετά την ενημέρωση που θα έχει από τον Πρωθυπουργό αναμένεται να ενημερώσει με τη σειρά του τους τέσσερεις υποψηφίους ενώ δεν αποκλείεται να συγκληθεί και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Στη ΝΔ πάντως θεωρούν πως τουλάχιστον 4 με 5 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα αποστασιοποιηθούν από την ψηφοφορία για το Ασφαλιστικό στη Βουλή για αυτό και εκτιμούν πως όλα τα σενάρια, ακόμα και αυτό της οικουμενικής κυβέρνησης είναι πλέον ανοιχτά.

O εκτελών χρέη προέδρου της ΝΔ εξέδωσε, νωρίτερα την εξής ανακοίνωση:

«Σήμερα το πρωί δέχτηκα την πρόσκληση του Πρωθυπουργού για να συμμετάσχω στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών με θέμα το ασφαλιστικό, το προσφυγικό και τη Συνταγματική αναθεώρηση.

Ο κ. Τσίπρας με την κίνησή του αυτή, παρά τη νωπή λαϊκή εντολή που έχει, δηλώνει την αδυναμία του να κυβερνήσει και να υλοποιήσει τις ψεύτικες υποσχέσεις, που έδωσε προ διμήνου στον ελληνικό λαό.

Η Νέα Δημοκρατία, ως σοβαρό και υπεύθυνο κόμμα, θα ανταποκριθεί στο θεσμικό της ρόλο και εγώ ως Πρόεδρός της, θα παραβρεθώ στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών.

Η συμμετοχή μου όμως, δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως στήριξη στα τερτίπια και τους τακτικισμούς του κ. Τσίπρα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ