ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Κανένας συγγενής μου στην κυβέρνηση ΝΔ

Μητσοτάκης: Κανένας συγγενής μου στην κυβέρνηση ΝΔ
EUROINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Την ειλημμένη απόφασή του στην μελλοντική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ή σε άλλο πολιτειακό αξίωμα να μην τοποθετηθεί μέλος της οικογένειάς του διατυπώνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας πως γνωρίζει πως αυτό «είναι σκληρό και άδικο, ειδικά για την Ντόρα Μπακογιάννη».

«Ξέρω ότι αυτό είναι σκληρό και ίσως άδικο, ειδικά για την Ντόρα που έχει προσφέρει πολλά στην παράταξη και κανείς δεν αμφισβητεί τις ικανότητές της. Είναι όμως επιβεβλημένο σε αυτή τη συγκυρία, στο πλαίσιο της αποστολής που έχω αναλάβει», εξηγεί χαρακτηριστικά.

Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει ακόμη γνωστό πως στο πλαίσιο της Συνταγματικής Αναθεώρησης θα προτείνει την αποσύνδεση της ανάδειξης Πρόεδρου της Δημοκρατίας από τις πρόωρες εκλογές. Όπως αναφέρει, σε περίπτωση αδιέξοδου στη Βουλή η εκλογή Πρόεδρου θα γίνεται απευθείας από το λαό, άλλα χωρίς διάλυση του Κοινοβουλίου.

Ο κ. Μητσοτάκης επαναβεβαιώνει τη βούλησή του για να ψηφιστεί, από την επόμενη Βουλή, ένας «νόμος σύγχρονος που θα εγγυάται τη δίκαιη εκπροσώπηση αλλά και την κυβερνητική σταθερότητα», ενώ υπογραμμίζει πως ο ίδιος θα πράξει ό,τι χρειαστεί για να μην περάσει η Ελλάδα την περιπέτεια της ακυβερνησίας λόγω της απλής αναλογικής.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης ασκεί σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας πως οδηγεί τη χώρα σε τέταρτο μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018, ενώ δεσμεύεται για την ανανέωση της Νέας Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας πως «δεν έχει βαρίδια».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτηρίζει «σκληρό και άνανδρο» τον τρόπο με τον οποίο ο Αλέξης Τσίπρας εξαπολύει επιθέσεις λάσπης προς κάθε κατεύθυνση, στοχοποιώντας ακόμη και τη σύζυγό του Μαρέβα, κάτι που ο ίδιος εντάσσει στην προσπάθεια της κυβέρνησης να τραβήξει τα φώτα μακριά από το σκάνδαλο πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ