Η απάντηση του ΥΠΕΞ στην κριτική της αντιπολίτευσης για την επίσκεψη Ερντογάν
Πηγή: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Mε μια σκληρή ανακοίνωση απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης για την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα το υπουργείο Εξωτερικών, τονίζοντας ότι «δεν θα έπρεπε να αποτελεί αντικείμενο μικροπολιτικής».

Τονίζεται δε, ότι προτού καν πραγματοποιηθούν οι συναντήσεις μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Τούρκου Προέδρου αλλά και μεταξύ των υπουργών, «στελέχη της αντιπολίτευσης αλλά και μέσα του αντιπολιτευόμενου Τύπου εμφανίστηκαν να διαπιστώνουν τη δήθεν αποτυχία της ιστορικής σημερινής επίσκεψης».

«Η επιπόλαια αυτή κριτική σε βάρος της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής υποστηρίζει έναν ιδιόμορφο νέο-απομονωτισμό και ανάγει την αδράνεια και την ακινησία σε ύψιστη αρχή. Μάλιστα, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά στην Ν. Κορέα, οι εκεί συνομιλητές του τόνισαν εμφατικά ότι το βασικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με τους βορείους γείτονές τους είναι η έλλειψη καναλιών επικοινωνίας» τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Μάλιστα, υπογραμμίζεται ότι «αυτοί οι παράγοντες δεν θέλουν να δουν το εποικοδομητικό κλίμα που κυριάρχησε κατά τις διαβουλεύσεις που έλαβαν χώρα, διότι δεν θέλουν να παραδεχτούν ότι υπήρξε καλή και λεπτομερής προετοιμασία τους».

«Αγνοούν δε, επιδεικτικά το γεγονός ότι υπήρξαν εκατέρωθεν προπαρασκευαστικές επισκέψεις και συνεννοήσεις» τονίζει η ανακοίνωση, που ολοκληρώνει λέγοντας: «Αυτή η προκατασκευασμένη κριτική βάλλει ευθέως όχι μόνο εναντίον της χώρας και του Υπουργείου Εξωτερικών, αλλά προσβάλλει και τους διπλωμάτες και άλλους εργαζόμενους του Υπουργείου που κατέβαλαν εργώδεις προσπάθειες για την επιτυχία της σημερινής επίσκεψης.Αιδώς Αργείοι».

Διαβάστε επίσης