ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Βούτση - Σταμάτη για την κυβέρνηση Σαμαρά

Κόντρα Βούτση - Σταμάτη για την κυβέρνηση Σαμαρά
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Άγρια κόντρα είχαν στη Βουλή, στη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2018, Νίκος Βούτσης και Δημήτρης Σταμάτης. Αφορμή στάθηκε η προ ημερών παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής για την «πτώση» της κυβέρνησης Σαμαρά. 

«Είπε ο κ. Βούτσης ότι οι δανειστές μας έριξαν. Ψέμα, εσείς μας ρίξατε, με τους ΑΝΕΛ, τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και τη Χρυσή Αυγή» είπε ο Δημήτρης Σταμάτης απευθυνόμενος στον Νίκο Βούτση για να συμπληρώσει πως ένα κομμάτι των δανειστών είχαν λόγους να είναι δυσαρεστημένοι με την κυβέρνηση Σαμαρά.

«Για αυτό τράβηξαν το χαλί και αποσταθεροποιηθήκαμε… Εσείς όμως μας ρίξατε και σήμερα σας στηρίζουν γιατί τους δίνετε ότι δεν τους δώσαμε εμείς. Το Υπερταμείο, την μείωση του αφορολόγητου, την κατάργηση του ΦΠΑ στα νησιά κ.α.», ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός.

«Είναι μύθος ότι το mail Χαρδούβελη είχε κόστος ένα δισ. Οι προβλέψεις αφορούσαν πολλά δισεκατομμύρια σε τελικό λογαριασμό», απάντησε στον Δημήτρη Σταμάτη ο κ. Βούτσης, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση Σαμαρά επέλεξε 1,5 μήνα πριν λήξει η θητεία του Προέδρου της Δημοκρατίας να μην εξαντλήσει το χρονικό περιθώριο για να εφαρμόσει το «ευτυχές της αφήγημα». «Τι θα κερδίζαμε εμείς αν μέναμε 1,5 μήνα παραπάνω; Θα αλλάζατε μυαλό; Θα σταματούσατε να καταγγέλλετε τους βουλευτές ότι ήταν πληρωμένοι για να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Εγώ είχα πει στον Τσίπρα: Γιατί βιάζεσαι ρε παιδί μου;», διερωτήθηκε ο βουλευτής της ΝΔ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ