ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προϋπολογισμός 2018: Τσίπρας κατά δικαστών και Μητσοτάκη

Προϋπολογισμός 2018: Τσίπρας κατά δικαστών και Μητσοτάκη
Εurokinissi / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σαφές μήνυμα στους λειτουργούς της Δικαιοσύνης που αντιδρούν στον τρόπο υποβολής πόθεν έσχες έστειλε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πάντως, πως η κυβέρνηση δεν έχει καμία διάθεση σύγκρουσης συλλήβδην με τους δικαστές. 

«Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε τη δημιουργία δικτύων παραεξουσίας και μηχανισμών αποφυγής ελέγχων πουθενά», διαμήνυσε ο Αλέξης Τσίπρας για να συμπληρώσει όλοι θα είναι ίσοι απέναντι στο νόμο. «Αυτή την δέσμευση δεν θα κουραστούμε πρώτοι να την επιβάλλουμε σε όλους όσο ψηλά κι αν βρίσκονται», είπε, καλώντας τη ΝΔ να πάρει θέση και για το θέμα αυτό, αλλά και για τους φορολογικούς παραδείσους.

Κλείνοντας με την ομιλία του τη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2018, ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι είναι ο τελευταίος μνημονιακός προϋπολογισμός που ψηφίζεται και πως η χώρα αφήνει πίσω της μια εποχή που δεν θέλει να θυμάται, «μια εποχή ταπείνωσης και αναξιοπρέπειας, που τα κλειδιά της χώρας δεν τα είχαν οι αιρετοί, αλλά οι δανειστές».

Στην ομιλία του εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη ΝΔ και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, καταλογίζοντας του δαρβινικό όραμα, όπου αξίζει να επιβιώσει ο ισχυρότερος, καθώς και ότι είναι γιαλατζί φιλελεύθερος. «Εκτός από τις απολύσεις ως υπουργός, δεν καταφέρατε καμία άλλη μεταρρύθμιση», είπε και αναρωτήθηκε ποιες δαπάνες θα κόψει η ΝΔ ως κυβέρνηση για να μειώσει τη φορολογία. «Μήπως υπαινίσσεστε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων;», ήταν το ερώτημα που του έθεσε.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση πετυχαίνει εκεί που απέτυχε η κυβέρνηση της ΝΔ, και συμπλήρωσε πως με τα όσα λέει ο κ. Μητσοτάκης προσβάλλει τους δικαιούχους του μερίσματος. Του καταλόγισε επίσης, εμμονή στο ψεύτικο και φαύλο –όπως είπε- success story του Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας πως ο ελληνικός λαός δεν είναι χαζός, αντίθετα καταλαβαίνει τι έγινε τα προηγούμενα χρόνια και για αυτό θα οδηγήσει τη ΝΔ σε ήττα και στις επόμενες εκλογές, το Σεπτέμβριο του 2019.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ