Υπεγράφη το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την επένδυση στο Ελληνικό
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΓ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ/STR

Υπεγράφη, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Αλέκου Φλαμπουράρη, το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την επένδυση στο Ελληνικό, από τους συναρμόδιους υπουργούς, μετά από τη χτεσινή έγκριση του προεδρικού διατάγματος από το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης για την αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.

 

Διαβάστε επίσης

Στο Προεδρικό Διάταγμα δεν υπάρχουν ουσιαστικές μεταβολές σε σχέση με το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης του ακινήτου, που υπέβαλαν οι επενδυτές, ενώ παραμένουν και τα σχέδια για τους έξι ουρανοξύστες ύψους 200 μέτρων.

Το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος – το οποίο εισηγήθηκε η γγ Δημόσιας Περιουσίας Πέτη Πέρκα, ως πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Διοίκησης για την Αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας- υπεγράφη από τους υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη και Πολιτισμού & Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου, τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο και την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

18879430
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΓ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ/STR

«Σήμερα κερδίσαμε ένα πρώτο μεγάλο στοίχημα ταχύτητας και αποτελεσματικότητας» έγραψε στο Twitter o ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή την υπογραφή του Διατάγματος.

«Το ΠΔ οδηγείται στο ΣτΕ εντός του 2017, όπως ακριβώς προέβλεπε το αρχικό μας πλάνο» τόνισε επίσης ο πρωθυπουργός.

Με τη σειρά του, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης χαρακτήρισε τη σημερινή υπογραφή ως «το σημαντικότερο βήμα για την υλοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό».

Όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση κ. Φλαμπουράρης, το προς έγκριση σχέδιο αποτυπώνεται η ολοκλήρωση μιας πολύμηνης προσπάθειας της κυβέρνησης για την υλοποίηση του έργου, όπως το αναδιαπραγματεύτηκε με τους επενδυτές και συνιστά απόδειξη της τήρησης των δεσμεύσεών της, αλλά και της εξακολουθητικής μάχης που δίνει καθημερινά με τις αγκυλώσεις, δημόσιες αλλά και ιδιωτικές.

«Ο λόγος είναι πλέον στο Συμβούλιο της Επικρατείας» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Φλαμπουράρης.

 


Διαβάστε επίσης

Στο Λονδίνο ο Αλ. Τσίπρας την επόμενη εβδομάδα - συναντήσεις με Μέι και Κόρμπιν

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Κόντε

Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων: Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα

Τσίπρας: Περιμένουμε αύριο μια απόφαση για τη ρύθμιση του χρέους