ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: «Όχι» στη χρήση του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων

Καμμένος: «Όχι» στη χρήση του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων
(EUROKINISSI/ΥΕΘΑ)

Τη θέση του ότι δεν πρόκειται να υπερψηφίσει τη χρήση του όρου «Μακεδονία» για μια ενδεχόμενη ονομασία των Σκοπίων, επανέλαβε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη, τονίζοντας παράλληλα πως δεν αποκλείει τη σύγκληση του συμβούλιου των πολιτικών αρχηγών για το Σκοπιανό, εφόσον κριθεί αναγκαίο.

«Ως αρχηγός κόμματος η θέση μου είναι ξεκάθαρη. Υπάρχει μια εν ενεργεία απόφαση για μη χρήση του όρου Μακεδονία. Αυτό για να ανατραπεί θα πρέπει να γίνει σύγκλιση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», είπε.

Ο Πάνος Καμμένος έπλεξε το εγκώμιο του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, λέγοντας πως είναι ο καλύτερος υπουργός που πέρασε ποτέ, ενώ εξαπέλυσε επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και προσωπικά κατά της Ντόρας Μπακογιάννη.

«Ακούω τη ΝΔ και ειδικά την κυρία Μπακογιάννη. Έχει μια εμμονή σε σχέση με το να λέει συνέχεια ότι έχουμε ψηφίσει τη θέση για σύνθετη ονομασία. Προσπαθεί να εγκλωβίσει την Ελλάδα για μια δική της θέση», είπε και κάλεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίσει τη θέση του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ