«Ναι» στο νομοσχέδιο για τη σαρία, «όχι» στην εκλογή μουφτή λένε οι ΑΝΕΛ
Πηγή: ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/EUROKINISSI

«Ναι» στη σαρία, «όχι» στην εκλογή μουφτή λένε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με τον Κώστα Κατσίκη να επικαλείται απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας για να ενισχύσει την άποψη ότι ο μουφτής είναι δημόσιος λειτουργός που διορίζεται από το κράτος. 

Διαβάστε επίσης

Στην ομιλία του, στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την προαιρετική εφαρμογή της σαρίας, που απέσπασε διακομματική συναίνεση, ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, επικαλέστηκε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο έχει αποφανθεί πως η εκλογή του μουφτή από όλους τους μουσουλμάνους θα ήταν αντίθετη με τον τρόπο ορισμού των υπολοίπων δημοσίων υπαλλήλων και των δικαστικών που δεν εκλέγονται από τους Έλληνες πολίτες, όπως και οι θρησκευτικοί αρχηγοί της εκκλησίας.

«H Ελληνική Δικαιοσύνη ξεκαθάρισε πως δεν είναι δυνατόν για μια κατηγορία πολιτών να γίνεται η εκλογή ενός προσώπου από το σύνολο των μουσουλμάνων», δήλωσε ο κ. Κατσίκης, ενώ κατά της εκλογής μουφτή έχει ταχθεί και ο Δημήτρης Καμμένος. 

«Πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στην οργάνωση της μουφτείας και αυτό θα είναι το περιεχόμενο του προεδρικού διατάγματος», σημείωσε από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου και διευκρίνισε πως η κυβέρνηση για το θέμα αυτό δεν θέλει να αιφνιδιάσει κανέναν και πως οι όποιες αλλαγές γίνουν για το νέο πλαίσιο οργάνωσης της μουφτείας, θα συζητηθούν μετά από εκτενή διάλογο και στη Βουλή σε χρονικό ορίζοντα δύο μηνών.

Στην ομιλία του, απέρριψε δε, οι αλλαγές στη Θράκη συνέπεσαν με την επίσκεψη Ερντογάν. «Είμαστε μια ανεξάρτητη χώρα, προχωράμε με δικές μας αξίες και όπλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού… Είναι λάθος ότι η οποιαδήποτε χρονική σύμπτωση συνεπάγεται και αιτιακή σχέση», κατέληξε.


Διαβάστε επίσης

Γκάφα σε σχολικές εξετάσεις: Ποιοι μαθητές εξετάστηκαν σε μικρότερη ύλη από άλλους

Δ. Καμμένος: Ζητά από τη Βουλή την εξουσιοδότηση Τσίπρα σε Κοτζιά για τη συμφωνία των Πρεσπών

Τόσκας: «Παραμύθια» ότι δεν γίνονται συλλήψεις στο κέντρο της Αθήνας

Νέα σύλληψη στη Βουλή