ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Στην Ολομέλεια το πολυνομοσχέδιο

Βουλή: Στην Ολομέλεια το πολυνομοσχέδιο
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/ EUROKINISSI)

Στην Ολομέλεια της Βουλής εισάγεται σήμερα Παρασκευή προς συζήτηση, με τη διαδικασία του επείγοντος, το σχέδιο νόμου με τα προαπαιτούμενα για την τρίτη αξιολόγηση, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί τη Δευτέρα.

Χθες, Πέμπτη, το πολυνομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής από τις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής, με τις ψήφους των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ενώ «κατά» ψήφισαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει ορίσει το προεδρείο της Βουλής, την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται η ψήφισή του, έτσι ώστε να καταστεί άμεσα νόμος του κράτους και η κυβέρνηση να είναι καθ' όλαν έτοιμη σε ό,τι αφορά την επικείμενη τακτική συνεδρίαση του Eurogroup, στις 22 Ιανουαρίου.

Το νομοσχέδιο μαμούθ των συνολικά 1531 σελίδων με τα προαπαιτούμενα για την γ’ αξιολόγηση, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, με την συντριπτική πλειοψηφία των εκπροσώπων των κοινωνικών φορέων να εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους.

Η κυβέρνηση χθες δέχθηκε κριτική τόσο για το ζήτημα της κήρυξης των απεργιών, όσο και για τους πλειστηριασμούς και τις περικοπές προνοιακών επιδομάτων σε τρίτεκνους και πολύτεκνους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ