ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοικτό το ενδεχόμενο να ηγηθεί κόμματος ο Στρατηγός εν αποστρατεία Φράγκος

Ανοικτό το ενδεχόμενο να ηγηθεί κόμματος ο Στρατηγός εν αποστρατεία Φράγκος
eurokinissi/ Φωτογραφία αρχείου

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ηγηθεί κόμματος άφησε ο βασικός ομιλητής του συλλαλητηρίου, την Κυριακή το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, στρατηγός εν αποστρατεία Φραγκούλης Φράγκος.

Όπως είπε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, θα το κάνει εάν του ζητηθεί κάτι τέτοιο και εάν υπάρχει αναγκαιότητα, γιατί δεν είναι «ρίψασπις», προσθέτοντας, όμως ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι στις προτεραιότητές του.

«Θα σφυγμομετρήσω την κατάσταση. Θα δω αν υπάρχει αναγκαιότητα. Και ακολούθως θα πρέπει να αποφασίσω. Σε καμία περίπτωση δεν είμαι ρίψασπις, δεν φοβάμαι. Αλλά δεν προτίθεμαι μέχρι του παρόντος να ασχοληθώ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φράγκος ερωτηθείς αν του ζητηθεί από πολίτες και φορείς να ηγηθεί κόμματος.

Σημείωσε επίσης ότι τα τελευταία 6-7 χρόνια που έχει αποστρατευθεί, έχουν γραφεί πολλά περί της ανάμιξής του στην πολιτική, ειδικότερα πως θα ηγηθεί κόμματος, ξεκαθάρισε πάντως ότι θα δεχθεί μόνο εάν είναι απόλυτα των δημοκρατικών αντιλήψεων αυτοί που θα του το ζητήσουν.

Για το συλλαλητήριο το απόγευμα της Κυριακής υποστήριξε ότι είχε περίπου 800.000 κόσμο επικαλούμενος την ιταλική τηλεόραση ΡΑΙ και ότι ο ίδιος μίλησε όχι ως πολιτικός αλλά ως ενεργός πολίτης. Διευκρίνισε ότι δεν έχει ακούσει κάτι για συλλαλητήριο στην Αθήνα, αλλά το πληροφορήθηκε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Όπως είπε, θα παραστεί στη διοργάνωσή του αν προσκληθεί.

Επανέλαβε ότι όσοι δώσουν το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια θα τους βρουν μπροστά, αλλά αυτό, διευκρίνισε, «δεν το λέει σαν απειλή». Σύμφωνα με τον κ. Φράγκο, ο ελληνικός λαός όταν νιώθει ότι απειλείται, αντεπιτίθεται. «Αν δοθεί το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια θα είναι ολέθριο στο μέλλον», εκτίμησε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ