ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά για Σκοπιανό: «Κανείς δεν μπορεί να προεξοφλεί την τελική μας στάση»

Γεννηματά για Σκοπιανό: «Κανείς δεν μπορεί να προεξοφλεί την τελική μας στάση»
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Μήνυμα τόσο προς την κυβέρνηση όσο και στο Ποτάμι για το Σκοπιανό έστειλε με παρέμβασή της στη Βουλή η Φώφη Γεννηματά, διαμηνύοντας πως «κανείς δεν μπορεί να προεξοφλεί την τελική μας στάση».

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επεσήμανε ότι δεν πρόκειται να δώσει λευκή επιταγή και πως το ζητούμενο στο εθνικό αυτό θέμα, είναι μια αποτελεσματική και ολοκληρωμένη λύση που περιλαμβάνει το σύνολο των απαραίτητων εγγυήσεων σε ζητήματα αλυτρωτισμού και προπαγάνδας.

Απευθύνθηκε με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα σε κυβέρνηση και ΝΔ, κατηγορώντας τα δύο κόμματα ότι παίζουν στην πλάτη του λαού και με αυτό το εθνικό θέμα και προσπαθούν διχάσουν. Μίλησε για διγλωσσία της κυβέρνησης και πρόσθεσε: «Δυστυχώς, όπως φάνηκε στο Νταβός, ο κ. Τσίπρας συνεχίζει την εν κρυπτώ διπλωματία και δεν έχει δώσει απαντήσεις αν έχει αναλάβει δεσμεύσεις, χωρίς να έχει εξασφαλίσει λύση». Καταλόγισε ακόμη, ακροδεξιά στροφή στη ΝΔ που δεν ευνοεί τα εθνικά μας συμφέροντα.

«Εμείς θα αξιολογήσουμε το σύνολο της τελικής πρότασης αν και όποτε τη φέρει η κυβέρνηση», επεσήμανε η κ. Γεννηματά και ενόψει του συλλαλητηρίου της 4ης Φεβρουαρίου στην Αθήνα, συμπλήρωσε πως σέβεται τις γνήσιες ευαισθησίες του λαού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, η Φώφη Γεννηματά ζήτησε σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών - μετά την απόφαση του πρωθυπουργού να συναντηθεί με τους πολιτικούς αρχηγούς στο Μέγαρο Μαξίμου το Σάββατο, καθώς το Κίνημα Αλλαγής θεωρεί πως η κυβέρνηση δεν έχει ενιαία γραμμή και πως ο πρωθυπουργός ακολουθεί «μυστική διπλωματία». Παρόλα αυτά τονίζει πως αυτονόητα θα παραβρεθεί στη συνάντηση στο Μαξίμου.

Η απάντηση του Μαξίμου

"Η κα Γεννηματά πρέπει να βρίσκεται σε μεγάλη πολιτική δυσκολία για να προβαίνει σε ανακριβείς διαρροές υποτιθέμενων διαλόγων της με τον Πρωθυπουργό, πριν ακόμα προσέλθει στο Μέγαρο Μαξίμου για ενημέρωση. Λίγο περισσότερη εθνική υπευθυνότητα σε τέτοια συγκυρία δεν θα έβλαπτε", σχολίαζε πηγή του Μεγάρου Μαξίμου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ