ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Κόντρα στη Βουλή μετά το προσκλητήριο της Χρυσής Αυγής

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Κόντρα στη Βουλή μετά το προσκλητήριο της Χρυσής Αυγής
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Βούτυρο στην επιχειρηματολογία της κυβέρνησης που βάζει ακροδεξιό «καπέλο» στα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό, έβαλε το σημερινό προσκλητήριο της Χρυσής Αυγής για μαζική συμμετοχή την Κυριακή.

Οι αναφορές των χρυσαυγιτών προκάλεσαν εντάσεις και αντιδράσεις με πρώτη αυτή της Τασίας Χριστοδουλοπούλου που κάλεσε τους πολίτες να αντιληφθούν τι ακριβώς συμβαίνει.

Αίσθηση προκάλεσε και η τοποθέτηση του Σπύρου Δανέλλη από το Ποτάμι που σχολίασε πως η Χρυσή Αυγή τρίβει τα χέρια της με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. «Να απευθυνθώ σε αγνούς πατριώτες που η άγνοια και η παραπληροφόρηση θα τους οδηγήσει στο συλλαλητήριο ότι η Χρυσή Αυγή τρίβει τα χέρια της γιατί το πολιτικό σύστημα δεν έχει την ψυχραιμία, τη βούληση και τη διάθεση για αναστοχασμό, τι κερδίσαμε και τι χάσαμε αυτά τα 27 χρόνια», είπε.

Η αντιπρόεδρος της Βουλής που ήρθε σε άγρια κόντρα με τον Χρήστο Παππά, κατηγόρησε για προπαγάνδα από το βήμα του Κοινοβουλίου τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής και υποστήριξε ότι με όσα λένε «εξευτελίζουν το συλλαλητήριο» και πως «όσοι παρακολουθούν τη συζήτηση κάτι θα καταλάβουν για τα τεκταινόμενα της Κυριακής».

Στο στόχαστρο βρέθηκε και η στάση της ΝΔ, με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Μαντά που χαρακτήρισε «σλάλομ» τη στάση της, να της ζητούν να ξεκαθαρίσει τη θέση της.

«Οι θέσεις της ΝΔ είναι κρυστάλλινες», επέμεινε ο Γιάννης Κεφαλογιάννης από τη ΝΔ που σημείωσε πως το κόμμα του τάσσεται υπέρ μιας ενιαίας και αδιαίρετης λύσης και πως η κυβέρνηση θα πρέπει να πηγαίνει με «ταβάνι» τη γραμμή που χαράχθηκε στο Βουκουρέστι.

«Ζητάμε λύση συνολική», ανέφερε από την πλευρά του ο Ανδρέας Λοβέρδος από τη ΔΗΣΥ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ