ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας έσπειρε ανέμους και σήμερα θερίζει θύελλες

Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας έσπειρε ανέμους και σήμερα θερίζει θύελλες
EUROKINISSI/ILIALIVE.GR/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ

Σε επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού αλλά και τις πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το συλλαλητήριο για την Μακεδονία στην πλατεία Συντάγματος.

Σε ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι η ΝΔ αλλά και ο ίδιος προσωπικά υπερασπίστηκαν από την πρώτη στιγμή το «δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώσουν ελεύθερα, ειρηνικά, δημοκρατικά, όπως το Σύνταγμα ορίζει».

«Η σημερινή έκφραση εθνικής υπερηφάνειας από εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που βρέθηκαν στο Σύνταγμα από κάθε γωνιά της χώρας δεν είχε κομματικό χρώμα» αναφέρει η ανακοίνωση του «γαλάζιου» προέδρου, και συνεχίζει:

«Κανείς, άλλωστε, δεν δικαιούται να εκμεταλλευτεί πολιτικά μια τόσο μεγάλη συγκέντρωση. Οι πολίτες, όμως, σήμερα εξέφρασαν και την αγωνία τους».

Ο Κ. Μητσοτάκης ισχυρίζεται ότι οι πολίτες «εξέφρασαν την έλλειψη εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση που, αντί να συνεργαστεί από την αρχή με την αντιπολίτευση» και να συνδιαμορφώσει εθνική γραμμή «έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να διχάσει τα κόμματα και τον ελληνικό λαό πάνω σε ένα κρίσιμο εθνικό ζήτημα».



«Ο κ. Τσίπρας δεν προσπάθησε ποτέ να δημιουργήσει συνθήκες εθνικής ενότητας. Περιφρόνησε τα πατριωτικά αισθήματα των πολιτών. Έσπειρε ανέμους και σήμερα θερίζει θύελλες» αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης, και συνεχίζει: «Οι Έλληνες είναι προφανές πια ότι δεν εμπιστεύονται τον κ. Τσίπρα, τον κ. Καμμένο και τον κ. Κοτζιά να διαπραγματευτούν οτιδήποτε. Πόσο μάλλον ένα μέιζον εθνικό θέμα.

Ως αρχηγός της Αντιπολίτευσης έχω χρέος να ακούω το λαϊκό αίσθημα, χωρίς όμως να πυροδοτώ πάθη και διχασμούς».

Κλείνοντας, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζει ότι, κυρίως, έχει καθήκον να εξασφαλίσει ότι «θα πορευτούμε με ενότητα, αυτοπεποίθηση και ρεαλισμό, με γνώμονα πάντα το εθνικό συμφέρον».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ