ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαίνεται ο «πόλεμος» για την υπόθεση Novartis

Μαίνεται ο «πόλεμος» για την υπόθεση Novartis

Συνεχίζεται η έντονη αντιπαράθεση με φόντο την υπόθεση Novartis, με τον πρωθυπουργό να προτίθεται να προτείνει τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για όλα τα πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται στη δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή, όπως έκανε γνωστό χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και τους φερόμενους ως εμπλεκόμενους στην υπόθεση να περνούν στην αντεπίθεση.

Η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής είναι το μόνο θεσμικά αρμόδιο όργανο για να αποφανθεί αν έχουν παραγραφεί ή όχι αδικήματα που αφορούν πολιτικά πρόσωπα τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση Novartis και αν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για να ασκηθούν ποινικές διώξεις, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν γνωρίζει ποιοι είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες.

Την ίδια ώρα τα πολιτικά πρόσωπα που κατονομάζονται στη δικογραφία «σήκωσαν το γάντι» και στρέφουν τα βέλη τους στην κυβέρνηση και κατά κύριο λόγο στον πρωθυπουργό, κάνοντας λόγο για σκευωρία και στημένη υπόθεση.

Σαμαράς: Απαντώ στη συκοφαντία μηνύοντας τους συκοφάντες

4194086


Πηγή:(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Τα Νέα, κάνει λόγο για μια «βρομερή υπόθεση. Χωρίς στοιχεία, χωρίς αποδείξεις, με στημένους ανώνυμους μάρτυρες, με δικογραφία γεμάτη λάθη, που καταρρέει. Εγώ απαντώ στη συκοφαντία μηνύοντας τους συκοφάντες. Κι όποιος άλλος χρειαστεί να ελεγχθεί θα ελεγχθεί στην πορεία. Και θα μηνυθεί στην πορεία. Θα τους πάω μέχρι τέλους» λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Εδώ έχουμε τον πρώην Πρωθυπουργό να μηνύει τον τωρινό. Κι αυτό έχει βαριά συμβολική σημασία πλέον και ακόμα βαρύτερες πολιτικές συνέπειες. Θα τους πάω μέχρι τέλους» δηλώνει εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως η συκοφαντία αυτή θα αποδειχθεί πλήρως και η σκευωρία θα έλθει στο φως.

Συνεχίζει δε λέγοντας πως «όταν είσαι αθώος και σε κατηγορούν για τέτοια πράγματα, ο μόνος τρόπος να αμυνθείς είναι να τους κάνεις μήνυση. Είναι τόσο αστείες οι κατηγορίες και τόσο κακότεχνο το στήσιμο των ψευδομαρτύρων, που δεν θα τη γλιτώσουν. Από αυτή την υπόθεση κάποιος τελικά θα καταδικαστεί. Και δεν θα είμαι εγώ! Γιατί εγώ ξέρω ότι είμαι αθώος και καθαρός. Άλλοι πρέπει να ανησυχούν».

Στουρνάρας: Στημένη σκευωρία με συγκεκριμένη πολιτική στόχευση

4257287


Πηγή:(EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Σε άρθρο του στην ίδια εφημερίδα, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας εκτιμά ότιοι μάρτυρες της υπόθεσης τελούν κατά πάσα πιθανότητα υπό καθεστώς εκβίασης και τους έχει ζητηθεί «να πουν αυτές τις αναίσχυντες συκοφαντίες».

«Με άλλα λόγια, εκτιμώ ότι δεν μιλούν οι μάρτυρες, αλλά μιλούν άλλοι με το στόμα των μαρτύρων», γράφει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και επισημαίνει ότι την περίοδο που ήταν υπουργός Οικονομικών ελήφθησαν σκληρά μέτρα μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης, η οποία έπεσε κάτω από το μισό σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.

Συμπεραίνει επίσης ότι πρόκειται για μια στημένη σκευωρία με συγκεκριμένη πολιτική στόχευση, σημειώνοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό εις βάρος του τα τελευταία τρία χρόνια.

Βενιζέλος: Δεν θα περάσει το λαθρεμπόριο λάσπης

4358580


Πηγή: //ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI

Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην ίδια εφημερίδα σημειώνει πως «η κυβέρνηση νόμιζε ότι θα λασπώσει πρόσωπα που την ενοχλούν. Η κοινωνία δεν τσιμπάει», ενώ παράλληλα προεξοφλεί ότι με την υπόθεση αυτή θα ασχοληθούν σύντομα τόσο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όσο και το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Στρέφει και εκείνος τα βέλη του προς την κυβέρνηση κατηγορώντας την πως δεν έχει «κανένα σεβασμό στους θεσμούς, δεν αντιλαμβάνεται τι σημαίνει διάκριση εξουσιών και εκθέτει συνεχώς εισαγγελικούς λειτουργούς που τους εμφανίζει ως παρακολούθημά της».

«Δεν θα περάσει το λαθρεμπόριο λάσπης. Υπάρχουν πάμπολλοι εθνικοί και διεθνείς νομικοί φραγμοί. Θα βγουν οι κουκούλες», καταλήγει ο κ. Βενιζέλος.

Λοβέρδος: Η παράσταση έλαβε τέλος, οι συμμορίτες θα πληρώσουν ακριβά

4351214


Πηγή:(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Για απόπειρα κατασυκοφάντησης πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης κάτω από αντιδικονομικές και πολύ ύποπτες συνθήκες και μεθοδεύσεις με στόχο να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές με σκανδαλολογία σε βάρος της αντιπολίτευσης, κάνει λόγο από την πλευρά του ο Ανδρέας Λοβέρδος με άρθρο του στην ίδια εφημερίδα, με τίτλο: «Η παράσταση έλαβε τέλος, οι συμμορίτες θα πληρώσουν ακριβά».

«Η πολιτική αλητεία κατ' απομίμηση του κομπανιέρο Μαδούρο θα καταλάβει πως η άνομη επίθεση στην τιμή και των πολιτικών αντιπάλων της θα συντριβεί. Συντρίβεται άλλωστε ήδη», καταλήγει στο άρθρο του ο κ. Λοβέρδος.

Γεωργιάδης: Βάσιμες υπόνοιες ότι ο Τσίπρας οργάνωσε τη σκευωρία

4366781


Πηγή:(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Ηθικό αυτουργό της υπόθεσης Novartis χαρακτήρισε σήμερα, τον Αλέξη Τσίπρα, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας πως έχει βάσιμες υπόνοιες ότι αυτός οργάνωσε όλη αυτή τη σκευωρία.

«Το ποινικό μητρώο του κ Τσίπρα είναι λευκό τώρα, ας μην βιάζεται γιατί ο ίδιος οργάνωσε τη σκευωρία της Novartis. Αν πάτε στην ομιλία του κ Tσίπρα, τον Φεβρουάριο του 2017, αυτά που έλεγε, τα λενε στις καταθέσεις τους, λέξη προς λέξη, οι μάρτυρες», είπε ο κ Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Χαρακτήρισε παράλληλα ανεπίτρεπτο το αίτημα που διατύπωσε η εισαγγελέας διαφθοράς. «Η κα Τουλουπάκη έχει στείλει χαρτί στο FBI αίτημα να κάνει έρευνα για τους υπουργούς λες και έχει δικαίωμα ως εισαγγελέας να κάνει κάτι τέτοιο», τόνισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ