ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπόθεση Novartis: Ειδική επιτροπή για να αποκαλυφθεί η αλήθεια, ζήτησε ο Λυκουρέντζος

Υπόθεση Novartis: Ειδική επιτροπή για να αποκαλυφθεί η αλήθεια, ζήτησε ο Λυκουρέντζος
EUROKINISSI-ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Τη σύσταση ειδικής επιτροπής για να αποκαλυφθεί η αλήθεια ζήτησε από το βήμα της Βουλής, ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στην συζήτηση για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση Novartis.

«Στην πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας δεν περιλαμβάνεται κανένα στοιχείο που να μου προσάπτει ενοχή. Δεν με αφορούν όποιες εκτιμήσεις για παραγραφή αδικημάτων. Με αφορά η αποκάλυψη της αλήθειας για την υπεράσπιση της τιμής μου», τόνισε ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, και συνέχισε:

Στη θητεία μου ουδεμία απόφαση υπέγραψα για δελτίο φαρμάκων. Οι αποφάσεις μου είναι δημοσιευμένες στην εφημερίδα της κυβερνήσεως. Δεν είχα καμία σχέση με στέλεχος από την αγορά φαρμάκου» είπε αναφερόμενος στην περίοδο κατά την οποία διετέλεσε υπουργός Υγείας και τόνισε πως ζητά τη σύσταση ειδικής επιτροπής για να αποκαλυφθεί η αλήθεια.

Υπογράμμισε δε, ότι δεν τον αφορούν οι νομικές εκτιμήσεις περί παραγραφής αδικημάτων.

«Δεν θα επιτρέψει να υποστώ έναν μακρόσυρτο διασυρμό. Στην πολιτική μου διαδρομή υπηρέτησα το δημόσιο συμφέρον με ηθική ακεραιότητα. Αν αισθανόμουν την παραμικρή ενοχή δεν θα τολμούσα να εμφανιστώ ενώπιόν σας» τόνισε ο ίδιος, υπενθυμίζοντας ότι διατέλεσε μόλις για ένα χρόνο υπουργός Υγείας.

Εξέφρασε δε, τη θέση ότι οι καταθέσεις των μαρτύρων είναι «ευτελείς ψευδομαρτυρίες».

«Ο προστατευόμενος μάρτυρας λέει ότι προωθούσα προϊόντα φαρμακευτικής εταιρείας. Όχι μόνο δεν ευνοούσα αλλά παρακολουθούσαμε με αγωνία κάθε εξέλιξη για να αποφύγουμε αυξήσεις στις φαρμακευτικές δαπάνες» σημείωσε ο κ. Λυκουρέντζος.

Την ίδια ώρα, αντέκρουσε τις καταγγελίες ότι δήθεν προωθούσε εταιρικά συμφέροντα, καθώς για την επίσπευση των πληρωμών προς τη Novartis. «Έθεσα και θέτω στη διάθεση της Δικαιοσύνης την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και των τραπεζικών μου λογαριασμών… Όλα στο φως» είπε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ