ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπόθεση Novartis: «Τουλάχιστον 11 φάρμακα της εταιρίας αυξήθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο Γεωργιάδης

Υπόθεση Novartis: «Τουλάχιστον 11 φάρμακα της εταιρίας αυξήθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο Γεωργιάδης
EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Για «συκοφαντία», «ψευδομάρτυρες» και «μιλημένους» έκανε λόγο από το βήμα της Βουλής ο Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για την σύσταση Προανακριτικής για την υπόθεση Novartis.

O αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι αντιλαμβάνεται ότι δεν έχει «πολλές συμπάθειες» αλλά πως είναι πεπεισμένος ότι υπάρχουν άνθρωποι που θα τον βοηθήσουν να βγάλει «όλη αυτή τη συκοφαντία» από πάνω του.

«Η σημερινή ελληνική κοινωνία, πιστεύει ότι το σύνολο των πολιτικών τα "παίρνει". Υπάρχει το τεκμήριο της ενοχής και όχι το τεκμήριο της αθωότητας» είπε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Υγείας.

Την ίδια ώρα, ο κ. Γεωργιάδης ισχυρίστηκε ότι ο «μικρότερος τζίρος της Novartis είναι επί υπουργίας» του.

Την ίδια ώρα, ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος θα ήθελε να εξεταστεί και για το αδίκημα της απιστίας, το οποίο έχει παραγραφεί, και να αποδείξει την αθωότητά της. Όπως υπογράμμισε, θα ήθελε να μπορεί να κάνει χρήση της ρήτρας του νόμου Καστανίδη για να μπορέσει να δικαστεί.

«Φαντάζομαι και ο κ. Κουρουμπλής θα θέλει να κάνει το ίδιο» είπε ο κ. Γεωργιάδης, στρέφοντας τα «πυρά» του κατά του υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ.

Διερωτήθηκε δε, εάν ο υπουργός είναι αυτός που βγάζει τις τιμές των φαρμάκων. Ισχυρίστηκε δε, ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, οι τιμές των φαρμάκων της συγκεκριμένης εταιρίας έχουν αυξηθεί σε 11 περιπτώσεις, απαντώντας με αυτό τον τρόπο σε δημοσίευμα εφημερίδας για τα τρία σκευάσματα, οι τιμές των οποίων αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια της υπουργίας του.

«Κατηγορούμαι ότι δήθεν βρήκα 65 εκατ. ευρώ και τα έδωσα στη Novartis, με αντάλλαγμα δύο εκατομμύρια ευρώ, στην κατάθεση της μάρτυρος που έγινε στις 6 Νοεμβρίου. Χωρίς να λέει πότε τα πήρα» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, συμπληρώνοντας ότι η μάρτυρας αναφέρεται σε ημερομηνίες στην κατάθεσή της τέσσερις μήνες μετά.

Σημείωσε επίσης, ότι το Δελτίο Τιμών Φαρμάκων, για το οποίο κατηγορείται υπογράφεται από τον υφυπουργό Υγείας, αρμοδιότητα του οποίου είναι.

Στο τέλος της ομιλίας του, εμφανώς συναισθηματικά φορτισμένος, ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Παπασπύρου, Παπαγγελόπουλος και Τσίπρας έχουν στήσει αυτή την ιστορία. Να ψηφίσετε ναι στην προανακριτική σε ότι με αφορά και στην απιστία γιατί θέλω να πάω στο δικαστήριο και να δικαστώ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ