ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: Την υπόθεση Novartis την επωάζετε εδώ και ενάμιση χρόνο

Βενιζέλος: Την υπόθεση Novartis την επωάζετε εδώ και ενάμιση χρόνο
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Για «μίζερη» αναφορά στο όνομά του στα δικόγραφα της Novartis έκανε λόγο από το βήμα της Βουλής ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που κατά την ομιλία του στη συζήτηση για τη σύσταση προανακριτικής εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης.

«Χαίρομαι που στην υπόθεση αυτή, που αφορά το υπουργείο Υγείας, βρήκατε μια θέση και για εμένα, παρότι που δεν μπόρεσε ο ένας από τους μάρτυρες που ψέλλισε το όνομά μου να αφηγηθεί για σκαμπρόζικη ιστορία, μια ιστορία με βαλίτσες και φακέλους» είπε ο κ. Βενιζέλος, και συμπλήρωσε:

Μίζερη η αναφορά στο όνομά μου. Υποθέτω ότι μπήκε από συνήθεια στη δικογραφία, γιατί κάποιοι δεν έχουν βάλει ακόμη μυαλό.

Όπως τόνισε, όμως, με αυτό τον τρόπο, τοποθετήθηκε στην πρώτη γραμμή της μάχης για τη Δημοκρατία «γιατί αυτό διακυβεύεται».

Την ίδια ώρα, διερωτήθηκε για ποιους λόγους η υπόθεση Novartis ήρθε τώρα στο φως της δημοσιότητας, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι έχει προαναγγελθεί από την κυβέρνηση εδώ και ενάμιση χρόνο. «Την υπόθεση Novartis την επωάζετε εδώ και ενάμιση χρόνο» είπε ο ίδιος.

Στοιχειοθετώντας τον συλλογισμό του, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε ότι «εξατμίστηκε ο εξτρεμισμός στην οικονομία και η κυβέρνηση στην οικονομία γλύφει εκεί που έφτυνε χωρίς αποτέλεσμα».

Διερωτήθηκε δε, γιατί το «αφήγημα της καθαρής εξόδου δεν προκύπτει γιατί προσκρούει στις αγορές».

Μάλιστα, είπε πως ο ίδιος είχε προειδοποιήσει να πάρει η κυβέρνηση την «προληπτική γραμμή».

«Η κυβέρνηση πήγε να παίξει με το ονοματολογικό»

Στη συνέχεια, ο κ. Βενιζέλος έστρεψε το ενδιαφέρον του στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης, λέγοντας ότι η κυβέρνηση πήγε να «παίξει με το ονοματολογικό για να φέρει σε δύσκολη θέση την αξιωματική αντιπολίτευση» «Δεν το πετύχατε και ξαφνικά άνοιξαν όλα τα μέτωπα» είπε ο ίδιος, ισχυριζόμενος παράλληλα ότι τα «Ίμια 2 θα είναι πολύ χειρότερα από τα Ίμια 1… Πρώτη φορά στα 15 χρόνια Ερντογάν έχουμε θερμό επεισόδιο». Αναφέρθηκε, επίσης, και σε όσα διαδραματίζονται στην κυπριακή ΑΟΖ, ισχυριζόμενος ότι «δημιουργούνται πραγματικές καταστάσεις».

Επίθεση στη Δικαιοσύνη

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έστρεψε τα «πυρά» του και κατά της Δικαιοσύνη, λέγοντας ότι έχει δημιουργηθεί «ζοφερή κατάσταση». Επιτέθηκε δε, προσωπικά και στην Κατερίνα Θάνου για τη στάση της. Ζήτησε, μάλιστα, από τους δικαστές να σηκωθούν και πάλι όρθιοι. Υπογράμμισε, επίσης, ότι επί ενός υπαρκτού φαρμακευτικού σκανδάλου διεθνών διαστάσεων «εναποτίθεται μια πολιτική σκευωρία». «Πουθενά αλλού δεν υπήρξε εμπλοκή πολιτικών προσώπων» είπε ο ίδιος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ