ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λοβέρδος: Κανείς δεν θα με φιμώσει

Λοβέρδος: Κανείς δεν θα με φιμώσει
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Για «αθλιότητες», «συκοφάντες» και «σκευωρία» μίλησε ο Ανδρέας Λοβέρδος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρώην υπουργός Υγείας, λέγοντας παράλληλα ότι όσοι «βρίσκονται πίσω από την υπόθεση» θα «καθίσουν στο σκαμνί».

Ο κ. Λοβέρδος, μιλώντας κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη σύσταση προανακριτικής για την υπόθεση Novartis, επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι βρίσκεται πίσω από «πλεκτάνη» εναντίον του ενώ παράλληλα είπε ότι θέλει να «παραπλανήσει την κοινή γνώμη».

«Κανείς δεν θα με φιμώσει» είπε ο ίδιος, κάνοντας παράλληλα λόγο για «αήθη προσπάθεια να τον θέσουν εκτός πολιτικής».

«Έχω διαγράψει 18 χρόνια πολιτικής ζωής, με διαφάνεια και απόλυτο σεβασμό στα χρήματα του ελληνικού λαού. Κάποιοι αχρείοι τόλμησαν να θέσουν χείρα σε αυτό» δήλωσε ο ίδιος, και χαρακτήρισε ψεύδη τα όσα αναφέρονται στη δικογραφία για την ανταλλαγή μηνυμάτων με τον πρώην αντιπρόεδρο της Νovartis, Κωνσταντίνο Φρουζή.

«Συναντιόμασταν, λένε, με τον κ. Φρουζή από το 2010 ενώ τον γνώρισα μετά την εκλογή του, τον Μάρτιο του 2012, δεν τον ήξερα ούτε με πλησίασαν ούτε συνάντηση μού είχε ζητηθεί» είπε ο ίδιος.

Χαρακτήρισε, επίσης, «άθλιο ψέμα» και τα όσα είπαν οι μάρτυρες για τις «εκπτώσεις στη Novartis».

«Όλες οι εταιρίες έχασαν τεράστια κέρδη επί υπουργίας μου, όλες» είπε ο ίδιος.Την ίδια ώρα, προανήγγειλε ότι θα καταθέσει μηνύσεις και αγωγές εναντίον των τριών προστατευόμενων μαρτύρων, αλλά και όσων έμπλεξαν το όνομά του στην υπόθεση της Novartis, και πως αύριο θα ζητήσει από την Εισαγγελία διαφθοράς να ανοίξουν οι λογαριασμοί του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ