ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουμουτσάκος: Οι δύο στρατιωτικοί να επιστρέψουν άμεσα

Κουμουτσάκος: Οι δύο στρατιωτικοί να επιστρέψουν άμεσα
EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

«Περιμένουμε την άμεση διευθέτηση του ζητήματος που έχει προκύψει με τη σύλληψη και κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές Αρχές», επεσήμανε ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Β’ Αθηνών, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Πρόσθεσε πως «Και σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να ισχύσει ό,τι συμβαίνει πάντα και αμοιβαία σε αντίστοιχα συμβάντα».

«Περιμένουμε, δηλαδή, την άμεση επιστροφή των δύο στελεχών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Ελλάδα, όπως άλλωστε επιβάλλουν οι σχέσεις καλής γειτονίας και αμοιβαίου σεβασμού».

Τι γράφει ο τουρκικός Τύπος για τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στον Έβρο

Η σύλληψη των δύο στελεχών του ελληνικού στρατού

Δύο στελέχη του στρατού ξηράς συνελήφθησαν από τις τουρκικές Αρχές στην οριογραμμή δασικής περιοχής Καστανιών Έβρου, καθώς πέρασαν σε τουρκικό έδαφος, όπως επιβεβαιώνει το Γενικό Επιτελείο Στρατού σε ανακοίνωσή του.

Πρόκειται για έναν υπολοχαγό και έναν οπλίτη 5ετούς υποχρεώσεως (ΕΠΟΠ), οι οποίοι αποπροσανατολίστηκαν λόγω της έντονης κακοκαιρίας και βρέθηκαν σε εδάφη της γείτονος.

Το περιστατικό έλαβε χώρα χθες, Πέμπτη. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση «στρατιωτική περίπολος αποτελούμενη από δύο Στελέχη του Στρατού Ξηράς, στο πλαίσιο συνήθους περιπολίας στην οριογραμμή δασικής περιοχής Καστανιών Έβρου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, φέρεται να εντοπίστηκε από τουρκική περίπολο, σε τουρκικό έδαφος».

Της υπόθεσης επιλαμβάνονται οι αρμόδιες Αρχές και είναι διαρκής η επικοινωνία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για την επάνοδο των δύο Ελλήνων.

«Είναι καλά στην υγεία τους, βρίσκονται στην Αδριανούπολη προκειμένου να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες», αναφέρει η ανακοίνωση κλείνοντας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ