ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπόθεση Σ. Αραβίας: O Παπαδόπουλος ενημέρωσε με sms τον Καμμένο

Υπόθεση Σ. Αραβίας: O Παπαδόπουλος ενημέρωσε με sms τον Καμμένο
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Απευθείας με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο φαίνεται -σύμφωνα με πληροφορίες- πως έκλεισε ο φερόμενος ως μεσάζοντας Παπαδόπουλος τη συμφωνία για την πώληση πυρομαχικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Αυτό προκύπτει, λένε οι ίδιες πηγές, από την κατάθεση του Βασίλη Παπαδόπουλου που διαβιβάστηκε στη Βουλή και ενσωματώθηκε στη δικογραφία για τον Πάνο Καμμένο.

Στην μόλις δύο σελίδων κατάθεσή του, αναφέρεται ακόμη, ότι ο ίδιος ενημέρωσε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας με sms ότι η συμφωνία κινδυνεύει με εμπλοκή. Ο κ. Παπαδόπουλος φαίνεται να κατηγορεί τον ταξίαρχο Παπαδάκη ότι τον αντιμετώπιζε με δυσπιστία και ότι δεν ήταν συνεργάσιμος, ενώ δεν αποσαφηνίζεται πόσα βλήματα αφορούσε η διακρατική συμφωνία.

Υποστηρίζει ακόμη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πως αν και ο ίδιος κατέθεσε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας τα πιστοποιητικά τελικού χρήστη, η ΓΔΑΕΕ σε όλη τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης αμφισβητούσε την εξουσιοδότησή του από τη Σαουδική Αραβία.

Τα σχετικά έγγραφα μάλιστα, φαίνεται να μην έχουν κατατεθεί στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς με τη δέσμευση του να κατατεθούν στο μέλλον.

Αποκαλύπτει ακόμη, ότι τον Αύγουστο του 2017 δέχθηκε τηλεφώνημα από τον αντισμήναρχο Κωνσταντινίδη της ΓΔΑΕΕ ο οποίος του γνωστοποίησε ότι κλιμάκιο Σαουδαράβων θέλει να επιθεωρήσει το υλικό. Ο ίδιος απάντησε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει διότι έχει ο ίδιος επιθεωρήσει το υλικό. Κατά τον ίδιο αυτός ήταν και ο λόγος που ακυρώθηκε η συμφωνία, ότι δηλαδή, οι Σαουδάραβες ήθελαν να επιθεωρήσουν τα βλήματα πριν την αγορά.

Στην ερώτηση του Εισαγγελέα αν υπέστη ζημιά το δημόσιο από την ακύρωση της συμφωνίας, ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε πως δεν γνωρίζει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ