ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την Τρίτη στην Προανακριτική ο Βενιζέλος- Έστειλε και νέα επιστολή σήμερα

Την Τρίτη στην Προανακριτική ο Βενιζέλος- Έστειλε και νέα επιστολή σήμερα

Την ερχόμενη Τρίτη 13 Μαρτίου καλείται να καταθέσει στην Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση της Novartis ο Ευάγγελος Βενιζέλος. 

Μετά και τη νέα πολυσέλιδη επιστολή του προς τα μέλη της, στην οποία ζητά αφενός να εμφανιστεί ενώπιον της για να αναπτύξει τις ενστάσεις του και αφετέρου να διερευνηθούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης, ακόμη και το αδίκημα της απιστίας που έχει παραγραφεί, στη σημερινή συνεδρίαση αποφασίστηκε να τον καλέσουν την ερχόμενη Τρίτη.

Ο κ. Βενιζέλος επισημαίνει ότι από τις τοποθετήσεις μέχρι σήμερα στην Ολομέλεια «καθίσταται προφανές ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είχε κάνει εξαρχής την επιλογή να αποφύγει, με κάθε δυνατό τρόπο, την ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης», κάτι που ο ίδιος με βάση το Σύνμταγμα και τον Ποινικό Κώδικα το αντικρούει, κάνοντας λόγο για υπονομευτικούς χειρισμούς. Επιμένει δε, στην πλήρη διερεύνηση με καταθέσεις μαρτύρων.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες από την εν εξελίξει συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής αναφέρουν πως ο Άδωνις Γεωργιάδης με επιστολή του ζητά να του χορηγηθούν οι πράξεις έγκρισης του χαρακτηρισμού των μαρτύρων ως προστατευόμενων από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ