ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουβέλης για Έλληνες στρατιωτικούς: «Υπερτροφικός λόγος» οι αναφορές για ομηρία

Κουβέλης για Έλληνες στρατιωτικούς: «Υπερτροφικός λόγος» οι αναφορές για ομηρία
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

«Υπερτροφικό λόγο» χαρακτήρισε τις αναφορές περί ομηρίας κι αιχμαλωσίας των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης στην Τουρκία, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης.

Ο υπερτροφικός λόγος ο οποίος διατυπώνεται από διάφορες πλευρές, περί ομηρίας ή αιχμαλωσίας δεν υπηρετεί εκείνο το οποίο διεκδικούμε, που είναι να κρατηθεί η υπόθεση στην αρμοδιότητα του δικαστηρίου της Αδριανούπολης ως μία δικαστική υπόθεση, είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα κληθείς να σχολιάσει συγκεκριμένα την σχετική αναφορά του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, ο κ. Κουβέλης επεσήμανε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, πως «ο υπουργός χρησιμοποίησε μια συγκεκριμένη διατύπωση στην προσπάθειά του να αναδείξει το γεγονός ότι έχει χρονοτριβήσει η υπόθεση.

«Έχουμε μία χρονοτριβή η οποία γίνεται στο όνομα της ολοκλήρωσης της πραγματογνωμοσύνης, αναφορικά με το αν υπάρχουν επιλήψιμα ίχνη στα τηλέφωνα των δύο στρατιωτικών. Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες λένε ότι δεν υπάρχουν και κατά συνέπεια ο αρμόδιος εισαγγελέας περιμένει την πραγματογνωμοσύνη από το εγκληματολογικό ινστιτούτο της Τουρκίας προκειμένου να συντάξει το κατηγορητήριό του», σημείωσε ο κ. Κουβέλης κι έκανε παράλληλα γνωστό πως το υπουργείο Εξωτερικών, έχει στείλει πραγματογνώμονα Έλληνα, ο οποίος θα λειτουργεί ως τεχνικός σύμβουλος.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας, η προσπάθεια που γίνεται στο νομικό επίπεδο είναι να αποκλειστεί το οποιοδήποτε άλλο ως κατηγορία ποινικό αδίκημα και να παραμείνει μόνο το αδίκημα που είναι σε βαθμό πλημμελήματος, αυτό της παρανόμου εισόδου σε απαγορευμένη περιοχή.

Εμείς διεκδικούμε να επιταχυνθεί η διαδικασία, ώστε να τελειώσει αυτή η δίκη και να επιστρέψουν οι δύο στρατιωτικοί στην Ελλάδα, τόνισε ο κ. Κουβέλης, σημειώνοντας ότι κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει τον χρόνο απελευθέρωσης των δύο παιδιών, που κρατούνται για 14η ημέρα στις φυλακές Αδριανούπολης.

Σχετικά με τη συνάντηση που είχε με τις οικογένειες των δύο Ελλήνων στρατιωτικώνμε τις οικογένειες των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και την αντίδραση της μητέρας του λοχία Κούκλατζη, ο κ. Κουβέλης τόνισε: «Καταλαβαίνω απόλυτα αυτό που λέει μια μάνα. Της απάντησα ότι θα έκανα για το δικό μου παιδί ό,τι κάνω και τώρα. Εξήγησα στο πλαίσιο μιας ανθρώπινης και ειλικρινούς συζήτησης πώς ακριβώς έχει η υπόθεση, ποιο είναι το στάδιο στο οποίο βρισκόμαστε, τι κάνει το υπουργείο Εξωτερικών, τι κάνουμε όλοι μας αναφορικά με το να επιστρέψουν γρήγορα στην πατρίδα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ