ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση έτοιμη να λάβει σκληρές και δύσκολες αποφάσεις για το ποδόσφαιρο

Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση έτοιμη να λάβει σκληρές και δύσκολες αποφάσεις για το ποδόσφαιρο
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Την πρόθεση της κυβέρνησης να βάλει τέλος στα έκτροπα στον χώρο του ποδοσφαίρου εξέφρασε εκ νέου ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να υπογράμμισε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει «σκληρές και δύσκολες αποφάσεις».

«Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή αποφάσισε να συγκρουστεί με τα οργανωμένα συμφέροντα και τις εγκληματικές συμμορίες που λυμαίνονται το ελληνικό ποδόσφαιρο, να συγκρουστεί με όσα για χρόνια οι προηγούμενες κυβερνήσεις είτε ανέθρεψαν με τον εναγκαλισμό τους με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα είτε απλά ανέχτηκαν» είπε ο κ. Τζανακόπουλος και συμπλήρωσε: «Η σημερινή κυβέρνηση συγκρούστηκε στην πράξη, όχι στα λόγια. Και τα βήματα που έγιναν είναι σημαντικά».

Ανέφερε δε, και συγκεκριμένα μέτρα:

- Με τον ορισμό τακτικών δικαστών για υποθέσεις της αθλητικής δικαιοσύνης.
- Με την εναρμόνιση του καταστατικού της ΕΠΟ τόσο με την ελληνική νομοθεσία και τα πρότυπα της FIFA/UEFA.
- Με την αυστηροποίηση του πλαισίου για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.
- Με τη στενή συνεργασία της Πολιτείας με τη FIFA και την UEFA στον τομέα της διαφάνειας και της ισοτιμίας των αγώνων, την άρση του ελέγχου της διαιτησίας από τις ΠΑΕ και την αυστηρή τήρηση της νομιμότητας στο πεδίο των οικονομικών, τόσο της Ομοσπονδίας όσο και των ΠΑΕ.

Παρόλα αυτά, υπογράμμισε ότι παρά τα μέτρα της κυβέρνησης και εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι χρειάζονται περισσότερα δραστικά μέτρα.



«Είμαστε αποφασισμένοι να λάβουμε δύσκολες και σκληρές αποφάσεις για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου, δίχως δεύτερες σκέψεις και αναλαμβάνοντας το πολιτικό κόστος. Αποφάσεις δύσκολες και σκληρές για κάποιους που επιμένουν να μην δείχνουν τον παραμικρό σεβασμό, στο ίδιο το άθλημα, τον κόπο και την προσπάθεια των αθλητών και φυσικά, στον φίλαθλο κόσμο. Είμαστε έτοιμοι λοιπόν, με την πολύτιμη και απαραίτητη συμβολή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου να δώσουμε ένα τέλος στα φαινόμενα που αμαυρώνουν τον ελληνικό αθλητισμό και την εικόνα της χώρας διεθνώς» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για τους Έλληνες στρατιωτικούς

Ερωτηθείς σχετικά, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι «πρώτο μέλημα της ελληνικής κυβέρνησης από την πρώτη στιγμή ήταν και παραμένει» η επιστροφή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών το συντομότερο δυνατόν.

«Στο πλαίσιο αυτό παίρνουμε όλες τις αναγκαίες διπλωματικές πρωτοβουλίες, προκειμένου να διασφαλίσουμε τη γρήγορη επιστροφή των δύο αξιωματικών στη χώρα μας» επεσήμανε σχετικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ