Ολοκληρώθηκαν οι επαφές Κοτζιά στα Σκόπια
Πηγή: EUROKINISSI

Αλλεπάλληλες συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία των Σκοπίων είχε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος ολοκλήρωσε αργά το απόγευμα τις επαφές του στη γείτονα χώρα, με τις επαφές που είχε με τον αρχηγότης αξιωματικής αντιπολίτευσης, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, στα γραφεία του VMRO.

«Μία επίσκεψη σημαντική αλλά και συμβολική με την οποία», όπως τόνισε ο ίδιος, «τήρησα την υπόσχεση που είχα δώσει, να επισκεφθώ την πρωτεύουσα των Σκοπίων μόλις αλλάξει το όνομα στο αεροδρόμιο».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Κοτζιάς προηγουμένως είχε συναντήσεις στο Κοινοβούλιο των Σκοπίων με τον πρόεδρο της Βουλής, Ταλάτ Τζαφέρι καθώς και τον πρόεδρο του αλβανικού κόμματος DUI, Αλί Αχμέτι, τους οποίους, όπως και τον κ. Μίτσκοσκι, επίσης ενημέρωσε για την πορεία των διαπραγματεύσεων για το ονοματολογικό και αντάλλαξε απόψεις μαζί τους.

Ιδιαίτερη ικανοποίηση εξέφρασε ο κ. Κοτζιάς για τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας Ζόραν Ζάεφ στο κυβερνητικό μέγαρο και τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και αρμόδιο για τις σχέσεις με την ΕΕ, Μπουγιάρ Οσμάνι, στη Γενική Γραμματεία Ευρωπαΐκών Υποθέσεων, μετά τη δίωρη και πλέον συνάντηση που είχε με τον ομόλογό του, Νικόλα Ντιμιτρόφ στο υπουργείο Εξωτερικών.

Στο πλαίσιο της κοινής συνέντευξης τύπου που ακολούθησε, ο κ. Κοτζιάς τόνισε τη σημασία εξεύρεσης μιας «έντιμης» λύσης που θα έχει διάρκεια στο χρόνο, ενώ από την πλευρά του ο κ. Ντιμιτρόφ μολονότι αναγνώρισε τις δυσκολίες στη χώρα του, δεν απέκλεισε ούτε την αλλαγή του συντάγματος ούτε τη σύνθετη ονομασία σε μία λέξη.

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών καθώς και ο υπουργός Άμυνας Ράντμιλα Σεκερίνσκα και ο υπουργός Πολιτισμού Ρόμπερτ Αλαγκιόζοφσκι, όπως και ο πρόεδρος της Βουλής των Σκοπίων, τίμησαν με την παρουσία τους και τη δεξίωση του Ελληνικού Γραφείου Συνδέσμου Σκοπίων για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι.

Διαβάστε επίσης