ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολ. Γεροβασίλη: Ποτέ δεν τέθηκε θέμα εξόδου Ελλάδας από Σέγκεν

Ολ. Γεροβασίλη: Ποτέ δεν τέθηκε θέμα εξόδου Ελλάδας από Σέγκεν
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Αναληθή χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα σχετικά με ζήτημα στο πλαίσιο της ΕΕ εξόδου της Ελλάδας από τη Συνθήκη Σέγκεν η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.

Όπως τόνισε, "αναπαράγονται αναληθή δημοσιεύματα τα οποία αναφέρονται σε αυτό, προσπαθώντας να επιρρίψουν ευθύνες στην Ελλάδα για τη διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών".

"Η χώρα υλοποιεί, παρά τις μεγάλες δυσκολίες, τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις. Δηλαδή, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία κέντρων ταυτοποίησης -των λεγόμενων hot spots- την κατασκευή κέντρων φιλοξενίας, καθώς και την αποτελεσματική διαχείριση των συνόρων", πρόσθεσε.

Και συνέχισε: "Το γεγονός αυτό αναγνωρίσθηκε σαφώς και κατά την πρόσφατη συνάντηση 8 κρατών - μελών ΕΕ, στο περιθώριο της Συνόδου ΕΕ - Τουρκίας. Παράλληλα, η Ελλάδα αναμένει την από πλευράς των ευρωπαίων εταίρων εκπλήρωση και των δικών τους δεσμεύσεων".

Η κα Γεροβασίλη έκανε λόγο για ευρωπαϊκούς κύκλους "που επιμένουν να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και να πιστεύουν ότι το μέλλον της Ευρώπης μπορεί να χτιστεί με φοβικά αντανακλαστικά, φράχτες και αποκλεισμούς".

"Οι ίδιοι κύκλοι αναπαράγουν τις τελευταίες μέρες το εχθρικό κλίμα προς την Ελλάδα με την απαράδεκτη απειλή περί εξόδου από τη Συνθήκη Σένγκεν. Και δυστυχώς, κάποιοι στην Ελλάδα υιοθετούν άκριτα αυτές τις προσεγγίσεις", κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ