Χατζηδάκης: Διγλωσσία της κυβέρνησης σε Σκοπιανό και ελληνοτουρκικά
Πηγή: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ο αντιπρόεδρος της Νέας ΔημοκρατίαςΚωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξή του τόνισε πως τα πάντα είναι ανοιχτά αναφορικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, καθώς τα πράγματα εξελίσσονται πέρα από τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Ο κ. Χατζηδάκης, σε συνέντευξη του στα «Νέα», στοιχειοθετώντας την άποψή του κάνει λόγο για «αποδρομή της κυβέρνησης» καθώς όπως δηλώνει, από τον περασμένο Σεπτέμβρη, επιδίδεται σε «τζούφιες» πολιτικές και επικοινωνιακές «αντεπιθέσεις» είτε πρόκειται για διεθνείς συναντήσεις, είτε για το κοινωνικό μέρισμα, το Σκοπιανό, τη Νovartis.

Σε ό,τι αφορά τη Νovartis ο κ. Χατζηδάκης χαρακτηρίζει παραλογισμό της κυβερνητικής πλειοψηφίας το αίτημα να προσέλθουν στην Προανακριτική Επιτροπή οι πολιτικοί των οποίων τα ονόματα αναφέρονται στη δικογραφία «για να εκφράσουν την άποψη τους εάν έχει ή μη αρμοδιότητα στην υπόθεση τους».

Επίσης, κατηγορεί την κυβέρνηση για διγλωσσία στο Σκοπιανό και στα ελληνοτουρκικά τονίζοντας ότι στη θέση της η ΝΔ θα είχε μια πολιτική με συγκεκριμένες δράσεις μεταξύ των οποίων και η σύσταση Μόνιμου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας όπου θα γινόταν «συνεχής ανάλυση και σχεδιασμός για την πρόληψη και αντιμετώπιση κρίσεων».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επιμένει ότι δεν υπάρχει καθαρή έξοδος από το μνημόνιο. Χαρακτηρίζει την κυβέρνηση «βαρίδι» για την οικονομία και κάνει λόγο για προσλήψεις ημετέρων «εις υγεία των κορόιδων που πληρώνουν από τους φόρους τους για να σιτίζεται ένας κομματικός στρατός».

Διαβάστε επίσης
Δες τον κόσμο μέσα από το φακό του CNN Greece. Ακολούθησέ μας στο Instagram!