ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας για Τουρκία: Δεν απειλούμε κανέναν, δεν φοβόμαστε κανέναν

Τσίπρας για Τουρκία: Δεν απειλούμε κανέναν, δεν φοβόμαστε κανέναν
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αναφορικά με την ένταση του τελευταίου διαστήματος, αλλά και την υπόθεση της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

«Οξύνει την κατάσταση η Τουρκία. Είναι δεδομένο πως η στάση της αυτή σχετίζεται με την κατάσταση στο εσωτερικό της και την παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά. Από την πλευρά μας εξακολουθούμε να αξιοποιούμε κάθε πολιτικό και διπλωματικό δίαυλο για την προώθηση των εθνικών μας θέσεων», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός αναφορικά με την ένταση, που έλαβε τις τελευταίες μέρες σημαντικές διαστάσεις.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως η Ελλάδα είναι μία ισχυρή χώρα, που δεν φοβάται κανέναν και έσπευσε να καθησυχάσει του πολίτες λέγοντας πως δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Θέλω να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό πως η Ελλάδα είναι μία χώρα ισχυρή, με ισχυρούς συμμάχους. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Δεν απειλούμε κανέναν αλλά δεν φοβόμαστε και κανέναν, διαμήνυσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Αναφορικά με το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε πως η Ελλάδα στο παρελθόν έχει επιστρέψει αμέσως Τούρκους στρατιωτικούς που είχαν περάσει σε ελληνικά εδάφη κάνοντας περιπολία και κάλεσε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να προβεί σε άμεσες ενέργειες για την απελευθέρωσή τους.

«Καλώ την Τουρκία ως κίνηση καλής θέλησης να επισπεύσει τις διαδικασίες και να αφήσει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς. Όπως και εμείς στο παρελθόν επιστρέψαμε Τούρκους στρατιώτες που πέρασαν για λίγα μέτρα τα σύνορα κάνοντας περιπολία, έτσι περιμένω και τον Τούρκο πρόεδρο να επισπεύσει την επιστροφή των δύο Ελλήνων».

Ακόμη, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι η στάση της στα θέματα εξωτερικής πολιτικής διαπνέεται από μια άκριτη και στείρα συμπεριφορά, η οποία κάνει κακό στη χώρα μας. «Ο κ. Μητσοτάκης επιτίθεται διαρκώς στον υπουργό Εθνικής Άμυνας και αυτό δεν βοηθάει σε τίποτα. Δεν υπάρχουν κρυφά θέματα σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ