ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση Μπακογιάννη για έξοδο της Ελλάδας από την συνθήκη Σένγκεν

Ερώτηση Μπακογιάννη για έξοδο της Ελλάδας από την συνθήκη Σένγκεν
EUROKINISSI

Την ανησυχία της για τις συζητήσεις περί επανεξέτασης του καθεστώτος της Συνθήκης Σένγκεν για την Ελλάδα, εκφράζει η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.

Με ερώτηση της στη Βουλή που απευθύνεται προς τον υπουργό Εξωτερικών, η βουλευτής της ΝΔ καλεί την κυβέρνηση να αναλογιστεί τους κινδύνους άρνησης συνεργασίας με τις ευρωπαϊκές δομές.

«Για ποιο λόγο η κυβέρνηση απέρριψε την αποστολή 400 ανθρώπων της Frontex που θα ενίσχυαν τα σύνορα με την ΠΓΔΜ και γιατί επιμένει να μη χρησιμοποιεί τις ομάδες γρήγορης παρέμβασης “RABIT” της Frontex», ρωτά τον Νίκο Κοτζιά, καλώντας τον ακόμη να απαντήσει γιατί δεν θέλει 300 ειδικά μηχανήματα για την καταγραφή των δακτυλικών αποτυπωμάτων των μεταναστών και την ενσωμάτωσή τους στην κοινή βάση δεδομένων της Ε.Ε.

Η Ντόρα Μπακογιάννη ζητά να πληροφορηθεί τι προτίθεται να πράξει το υπουργείο Εξωτερικών, ώστε να σταματήσουν οι συζητήσεις για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από τη Συνθήκη Σένγκεν.

Ερώτηση στη Βουλή προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Εξωτερικών κατέθεσε για το ίδιο θέμα και ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης, ενώ ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος μιλώντας στη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2016, επικαλούμενος στοιχεία που μιλούν για αποχώρηση από τη συνθήκη Σένγκενγια τουλάχιστον 2 χρόνια, είπε πως πλήγμα για την οικονομία θα είναι βαρύ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ