ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραλειπόμενα από το δείπνο Κοτζιά-Ντάτσιτς στο Βελιγράδι

Παραλειπόμενα από το δείπνο Κοτζιά-Ντάτσιτς στο Βελιγράδι
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ/φωτογραφία αρχείου

Με τον Σέρβο ομόλογό του Ίβιτσα Ντάτσιτς, συνέφαγε το βράδυ της Τρίτης, λίγο μετά την άφιξή του στο Βελιγράδι, πρώτο σταθμό της τριήμερης περιοδείας του σε Σερβία, πΓΔΜ και Κόσοβο, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου, ο Σέρβος υπουργός, πήρε την πρωτοβουλία να τραγουδήσει κάτι, απευθυνόμενος στον Έλληνα ομόλογό του. Έτσι, επέδειξε τις φωνητικές του ικανότητες επιλέγοντας το «Μη μου θυμώνεις μάτια μου», το οποίο και τραγούδησε στα ελληνικά, αγκαλιασμένος με τον Νίκο Κοτζιά.

Και καθώς ο κ. Ντάτσιτς αποδείχθηκε ιδιαίτερα καλλίφωνος, ο Νίκος Κοτζιάς του ζήτησε στη συνέχεια να πει ένα τραγούδι που είναι ιδιαίτερα αγαπητό στους Σέρβους.

«Τάμο νταλέκο», που στα ελληνικά σημαίνει "εκεί μακριά", ονομάζεται το τραγούδι που ζήτησε ο Έλληνας υπουργός και στο άκουσμά του όλοι οι Σέρβοι συγκινούνται, καθώς συνδέεται με την σχετικά πρόσφατη ιστορία της χώρας. Το τραγούδι μιλά για τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο και τους Σέρβους που πολέμησαν στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του μακεδονικού αγώνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ