ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος για Ανθρωποφά: Η εξωτερική πολιτική δεν ασκείται από εκδρομείς του Πάσχα

Καμμένος για Ανθρωποφά: Η εξωτερική πολιτική δεν ασκείται από εκδρομείς του Πάσχα
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Την ανάγκη διαμόρφωσης μιας εθνικής θέσης για τα εθνικά θέματα επεσήμανε σε παρέμβασή του στη Βουλή ο Πάνος Καμμένος και αναφερόμενος στην ένταση με την Τουρκία μίλησε για υβριδικό πόλεμο και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ για την πολιτική ίσων αποστάσεων που τηρεί στην ένταση με την Τουρκία. 

«Δεν είναι εικόνα αυτή για τον κ. Στόλενμπεργκ να ακούει στωικά σε κοινή συνέντευξη τύπου τις προκλήσεις του Τούρκου αξιωματούχου έναντι της Ελλάδος», είπε και σημείωσε πως η υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Ανδριανούπολη δεν είναι διμερές θέμα, αλλά θέμα δικαίου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο Πάνος Καμμένος κάλυψε πλήρως τον Φώτη Κουβέλη για τις δηλώσεις του περί ακήρυχτου πολέμου με την Τουρκία, ότι η συγκεκριμένη δήλωση έγινε μετά την κηδεία του σμηναγού Μπαλταδώρου, που έπεσε εν ώρα υπηρεσίας ως ήρωας σε έναν ακήρυχτο πόλεμο, εν καιρώ ειρήνης.

Ιδιαίτερα αιχμηρός υπήρξε απέναντι στους νεαρούς που τοποθέτησαν ελληνικές σημαίες σε βραχονησίδες, λέγοντας ότι η εξωτερική πολιτική δεν ασκείται από «εκδρομείς του Πάσχα». Όπως είπε:

Εκείνος που παίρνει μια σημαία στην πλάτη και πάει να την βάλει θα πρέπει να την υπερασπιστεί ή να ενημερώνει τον στρατό για αυτή του την ενέργεια… πρέπει να διασφαλίσει ότι ο ίδιος θα την υπερασπιστεί με το αίμα του μέχρι τέλους.

Διαβεβαίωσε τέλος, ότι οι πολίτες αλλά και οι ξένοι τουρίστες που επισκέπτονται ή θα επισκεφθούν την Ελλάδα δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν.

Τις τουρκικές προκλήσεις καταδίκασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης επισημαίνοντας κι εκείνα με τη σειρά τους την ανάγκη ομοψυχίας στα εθνικά θέματα.

Από τη ΝΔ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Δένδιας ζήτησε «υπευθυνότητα» εκ μέρους της κυβέρνησης, ενώ από τη ΔΗΣΥ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Θανάσης Θεοχαρόπουλος επεσήμανε την ανάγκη να μην υπάρχουν εν θερμω αντιδράσεις παίζοντας το παιχνίδι της ρητορικής της Τουρκίας.

Νωρίτερα, ο Ανδρέας Λοβέρδος τον κάλεσε να πάρει θέση για τις δηλώσεις Κουβέλη.

«Ζούμε ιστορικές στιγμές ανάλογες της κρίσης της δεκαετίας του ‘70 κα των ερευνών στο Αιγαίο, ανάλογες με την κρίση του 1987 και του 1996 στα Ίμια», υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης προσθέτοντας ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να απαντά στις σκόπιμες προκλήσεις και τον πόλεμο προπαγάνδα στον οποίο επιδίδεται η κυβέρνηση Ερνογάν και να μην διαχέει θόρυβο και καφενειακή συμπεριφορά στα κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής.
Ένα βήμα πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε ο Σπύρος Δανέλλης που ανέφερε ότι θα πρέπει να καταλάβουν όλοι οι Έλληνες πολίτες ότι είναι επικίνδυνο τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής να τα χειρίζονται είτε η Εκκλησία, είτε πασχαλινοί εκδρομείς που μοιράζουν σημαίες και δημιουργούν τεραστία προβλήματα, καθώς το γήπεδο των προκλήσεων ευνοεί τους Τούρκους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ