ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρ. Σβίγκου στο CNN Greece: Επικοινωνιακό πυροτέχνημα το αίτημα της Γεννηματά για εκλογές

Ρ. Σβίγκου στο CNN Greece: Επικοινωνιακό πυροτέχνημα το αίτημα της Γεννηματά για εκλογές
ΕUROKINISSI

«Κανείς δεν προετοιμάζεται για εκλογές. Ούτε αυτοί που τις ζητούν ούτε και η κυβέρνηση. Οι εκλογές θα γίνουν στον συνταγματικό προβλεπόμενο χρόνο, καθώς η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία», σημειώνει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ  σε Ράνια Σβίγκου συνέντευξή της στο CNN Greece.

Σε ερώτηση αν την προβληματίζει το γεγονός ότι λίγους μήνες πριν τη συνταγματική λήξη της κυβερνητικής θητείας μπαίνουν σε εφαρμογή σειρά μέτρων με σημαντικότερο αυτό της μείωσης των συντάξεων από την 1 Ιανουαρίου του 2019, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει: «Σίγουρα όλα μας προβληματίζουν αλλά το μεγάλο ορόσημο αυτή τη στιγμή για τη χώρα είναι η έξοδος από το Μνημόνιο τον Αύγουστο. Αυτό δημιουργεί ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον, με άλλους βαθμούς ελευθερίας για την ελληνική κυβέρνηση. Μιλάμε για μια καθαρή έξοδο, η οποία γίνεται εφικτή και εξαιτίας του θετικού οικονομικού περιβάλλοντος που διαμόρφωσε η κυβέρνηση και λόγω των συμμαχιών που διαμορφώθηκαν σε ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και εξαιτίας ενός διαφορετικού μείγματος πολιτικής που ακολούθησε η κυβέρνηση όπου η άσκηση κοινωνικής πολιτικής είναι βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης. Μετά τον Αύγουστο του 2018 θα είναι μια διαφορετική μέρα με νέες δυνατότητες της κυβέρνησης να διαπραγματευτεί τα ήδη ψηφισθέντα μέτρα».

Αναφορικά με το αίτημα της κ. Γεννηματά για εκλογές, η Ράνια Σβίγκου υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία και πως θεωρεί ότι η αντιπολίτευση διατηρεί στην ατζέντα της το αίτημα για εκλογές περισσότερο για λόγους εντυπωσιασμού παρά ουσίας: «Εντός των προγραμματικών στόχων της κυβέρνησης και εντός της λαϊκής εντολής είναι και η έξοδος της χώρας από τα Μνημόνιο. Οπότε δεν υπάρχει καμιά παρεκτροπή από τον προγραμματικό στόχο της κυβέρνησης. Όσον αφορά το αίτημα της κ. Γεννηματά, θεωρώ ότι πρόκειται για μια απόπειρα σύγκλησης με τον κ. Μητσοτάκη, αλλά η χώρα έχει άλλες προτεραιότητες». Παράλληλα, σημειώνει ότι η Κεντροαριστερά καλείται να πάρει θέση πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα, όπως για παράδειγμα οι εργασιακές σχέσεις.

Η κ. Σβίγκου χαρακτηρίζει αυτονόητο το νομοσχέδιο που βρίσκεται στη Βουλή για την υιοθεσία χαρακτηρίζοντας την ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια ως μια προοδευτική κίνηση. Όσον αφορά τις αντιδράσεις εντός της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι έχει γίνει επαρκής συζήτηση εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας και το επίμαχο άρθρο θα συγκεντρώσει ευρεία συναίνεση.

Τέλος, αναφορικά με το σχέδιο για κατάτμηση μεγάλων εκλογικών περιφερειών και ιδιαίτερα της Β’ Αθήνας σημειώνει ότι η συγκεκριμένη συζήτηση υπάρχει στο δημόσιο διάλογο εδώ και δεκαετίες και δεν συνδέεται με άλλους πολιτικούς και εκλογικούς σχεδιασμούς. Κατέληξε, μάλιστα, ότι ειδικά για την Β΄Αθήνας αυτό θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολύ καιρό.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ