Λεβέντης: Πριν γίνει παραπομπή έπρεπε να «δεθεί» η υπόθεση
Θλιβερή στιγμή του κοινοβουλίου, χαρακτήρισε, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, τη στιγμή που συνέρχεται το κοινοβούλιο με παραπομπή βουλευτών, πρώην υπουργών και πρωθυπουργών, τονίζοντας επίσης ότι « καλό θα ήταν στην καριέρα όλων τέτοιες στιγμές να μην υπάρχουν».
Ο κ. Λεβέντης είπε, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, ότι «θα έπραττε σωστά αν είχε επαρκή στοιχεία» ωστόσο σημείωσε ότι τα στοιχεία όχι μόνο δεν ήταν επαρκή αλλά ήταν και ατεκμηρίωτα.
Ο Βασίλης Λεβέντης είπε χαρακτηριστικά: «Πριν γίνει η παραπομπή έπρεπε να δεθεί η υπόθεση. Η Βουλή έσφαλε που χωρίς να δεθεί η υπόθεση παραπέμπει» και επανέλαβε την πρότασή του «να υπάρξει διακομματικός έλεγχος, παρουσία δικαστικού λειτουργού για προμήθειες» την οποία, όπως ανέφερε, ουδείς θέλει να υιοθετήσει.
Στο σημείο αυτό ο κ. Λεβέντης αναρωτήθηκε «Σε τι διαφέρει η κυβέρνηση Τσίπρα από την κυβέρνηση Σαμαρά; Μόνος του διαθέτει τα έργα όπως οι προηγούμενοι. Δεν υπάρχει έλεγχος».
Ωστόσο, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων αναφέρθηκε και στο θέμα της μείωσης των συντάξεων κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι θέλει να καθησυχάσει τον κόσμο και δεν λέει την αλήθεια.
Τέλος αναφέρθηκε και στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ λέγοντας:«Πιστεύετε ότι αν δώσουμε το όνομα Μακεδονία θα προλάβουμε τίποτα; Τότε αρχίζει η τραγωδία. Αν δώστε το όνομα θα είναι μέγα έγκλημα και παρακαλώ να το ξανασκεφτείτε γιατί έχει και προσωπικές ευθύνες ο κάθε βουλευτής».
Κακοκαιρία Byron: Οι 260 τόνοι νερού ανά στρέμμα και οι περιοχές που απειλούνται τις επόμενες ώρες
20:39
Σρι Λάνκα: Περισσότερους από 600 νεκρούς άφησε πίσω του ο κυκλώνας Ντίτβα (pics)
20:30
Κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα κηρύξει η Λιθουανία για τα αερόστατα από τη Λευκορωσία
20:23
Ιταλία: Δολοφόνησε τον γείτονά του που προσπαθούσε να του γκρεμίσει το σπίτι και... αθωώθηκε
20:16