ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωράκης: Το μοντέλο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απέτυχε

Θεοδωράκης: Το μοντέλο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απέτυχε
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Το μοντέλο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απέτυχε. Ο τόπος θέλει: προτεραιότητες, νέα μυαλά, ταχύτητα, μεταφορά στη χώρα μας όλων των πετυχημένων προτύπων, μέτωπο στον συντηρητισμό και τον λαϊκισμό, απελευθέρωση από το κομματικό κράτος-δυνάστη», υπογράμμισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, από το βήμα της Βουλής.

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε στην επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, σημείωσε πως «τα βίντεο και όσα μου είπε ο Μπουτάρης, αποδεικνύουν ότι υπήρχε αρχηγός, "μαύρος" αρχηγός και συντονισμός».

Ακόμη, δήλωσε πως «παρά τη δημόσια έκκλησή μας να διαχωρίσουν τα κόμματα τη θέση τους από τα υβριστικά συνθήματα, ουδείς μίλησε. Εκτός, αν θεωρούν κανονική τη φράση που έκλεισε το συλλαλητήριο (σ.σ. εννοεί το συλλαλητήριο για την Μακεδονία που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη): ‘’Ζήτω ο στρατός. Ζήτω οι ειδικές δυνάμεις. Θα μας βρουν μπροστά τους, με ό,τι αυτό σημαίνει’’».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του σχετικά με την επίθεση εξέφρασε την ελπίδα του να βρεθούν οι δράστες. «Ελπίζουμε ότι θα βρεθούν οι δράστες, τους ηθικούς αυτουργούς τους ξέρουμε. Κάποιοι θέλουν να συντηρούν κλίμα διχασμού στη Μακεδονία».

Σκοπιανό και αναπτυξιακό σχέδιο

Σχετικά με το Σκοπιανό ο επικεφαλής του Ποταμιού υπογράμμισε πως «εάν ο Ζάεφ τολμήσει, εμείς δεν πρέπει να χάσουμε την ευκαιρία».

Αναφερόμενος στο αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης, παρέθεσε αναλυτικά τις σελίδες και τις παραγράφους που ήθελε σχολιάσει. «Στη σελίδα 11 του ολιστικού σχεδίου ανάπτυξης, παραδέχεστε κ.Τσίπρα, ότι οι φόροι είναι υψηλοί. Θα περίμενε κανείς να δεσμευτείτε έστω και για μία μείωση ενός φόρου. Αντί γι’ αυτό, βάζετε το υψηλότερο ψηφιακό χαράτσι στην Ευρώπη στα κινητά και στους υπολογιστές

Όταν λέτε, πως η Ελλάδα επιθυμεί να προσφέρει ένα υγιές οικονομικό περιβάλλον για την προσέλκυση καινοτόμων επιχειρήσεων, (σελίδα 30 του ολιστικού σχέδιο ανάπτυξης) έχετε στο μυαλό σας την Taxibeat;

Σελίδα 90 του ολιστικού σχεδίου ανάπτυξης: Κεφαλαιακοί έλεγχοι. Δεν είστε πειστικοί: Θα τους είχατε άρει μετά από 2 μήνες (Σταθάκης), στο τέλος του '15 (Κατσέλη), τον Μάρτιο του '16 (Τσίπρας). Είμαστε στον Μάιο του ‘18 και δεν είσαστε ακόμα ικανοί να πείτε τι θα γίνει.

4465901

EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σελίδα 31: λέτε ότι εφαρμόσατε ένα νέο σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων. Μπράβο! Πού ντο; Πόσοι υπάλληλοι από το σύνολο συμμετείχαν στην αξιολόγηση; Δώστε επιτέλους μια απάντηση. Η υπουργός λέει ‘’ο αριθμός δεν ήταν ικανοποιητικός’’. Ποιος είναι ο αριθμός;

Σελίδα 68 του ολιστικού σχεδίου ανάπτυξης: Μιλάτε για ανασυγκρότηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όταν το μόνο που κάνετε είναι να μετατρέπετε άρον-άρον, τα ΤΕΙ σε Πανεπιστήμια (όπως το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής), αλλάζοντας μόνο τις ταμπέλες και όχι τα θεμέλια».

Χάσαμε την ευκαιρία

Συνεχίζοντας την ομιλία του στο βήμα ο κ. Θεοδωράκης, υπογράμμισε ότι «η ευκαιρία για τη χώρα χάθηκε στην έναρξη της κρίσης. Χρεοκοπήσαμε και αντί να ανοίξουμε ένα νέο μαγαζί, ρίξαμε τις ευθύνες στους άλλους».

«Χρεοκοπήσαμε και ο καθένας οραματίστηκε τον εαυτό του μοναδικό σωτήρα! Κανείς δεν θέλησε να βοηθήσει κανέναν! Με κορυφαία παραδείγματα τον κ. Σαμαρά που αρνήθηκε την συναίνεση και βεβαίως, τον κ. Τσίπρα που ανυπομονούσε να σκίσει τα μνημόνια, και τελικά υπέγραψε το μεγαλύτερο».

Ο κ. Θεοδωράκης χαρακτήρισε «λειψό και άτολμο» το αναπτυξιακό σχέδιο, και καταλήγοντας είπε: «Ο τόπος χρειάζεται μία μεγάλη πολιτική αλλαγή. Με μία συμμαχία δημιουργικών προοδευτικών δυνάμεων όπως αυτή που επιχειρεί το ΚΙΝΑΛ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ