ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Γκρίνια» βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ: Τι απάντησε ο Τσακαλώτος για ΕΝΦΙΑ και συντάξεις

«Γκρίνια» βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ: Τι απάντησε ο Τσακαλώτος για ΕΝΦΙΑ και συντάξεις
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Αντιμέτωπος με την… μουρμούρα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε ενόψει της κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου για την 4η αξιολόγηση στη Βουλή.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν το αφορολόγητο, οι συντάξεις, ο ΕΝΦΙΑ αλλά και το ζήτημα του χρέους.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι ο ΕΝΦΙΑ θα είναι μειωμένος για το 18% των ιδιοκτητών ακινήτων ενώ για το 67% θα παραμείνει ο ίδιος.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός τους ενημέρωσε ότι αύξηση στον ΕΝΦΙΑ θα δει το 15%, ποσοστό στο οποίο περιλαμβάνονται και λαϊκές γειτονιές, στις οποίες, όμως, η επιβάρυνση θα είναι 20 ευρώ τον χρόνο.

Στο 15% των υπόχρεων των οποίων θα αυξηθεί ο ΕΝΦΙΑ περιλαμβάνονται και ιδιοκτήτες της Μυκόνου και της Σαντορίνης, όπως είπε ο κ. Τσακαλώτος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Σε ό,τι αφορά στις συντάξεις, και τα ερωτήματα των βουλευτών, αν υπάρχει η δυνατότητα να διαπραγματευθεί με τους θεσμούς ώστε να μην περικοπούν από το 2019, ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι «δεν είναι της ώρας αυτά».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση πιστοληπτικής γραμμής στήριξης και το θέμα τώρα πια, είναι η ρύθμιση του χρέους και η μεταμνημονιακή επιτροπεία. Όσον αφορά τη ρύθμιση του χρέους, ο υπουργός Οικονομικών είπε, ότι στο πλαίσιο της ρύθμισης επιδιώκεται δεκαετής επιμήκυνση χωρίς αιρεσιμότητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ