ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαξίμου: Η ΝΔ θα λάβει την απάντηση που της αρμόζει από την κυβερνητική πλειοψηφία

Μαξίμου:  Η ΝΔ θα λάβει την απάντηση που της αρμόζει από την κυβερνητική πλειοψηφία
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Με μια σκληρή ανακοίνωση απαντά εκ νέου στη Νέα Δημοκρατία το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, υπογραμμίζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Κοτζιάς έχουν εκ του νόμου αρμοδιότητα και εξουσία να υπογράφουν διεθνείς συμβάσεις.

«Η ΝΔ έχει μπερδευτεί. Ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Εξωτερικών έχουν εκ του νόμου αρμοδιότητα και εξουσία να υπογράφουν διεθνείς συμβάσεις» υπογραμμίζει εν λόγω ανακοίνωση, και συμπληρώνει:

Εάν η ΝΔ αμφισβητεί ότι η κυβέρνηση έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής, δεν έχει παρά να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας και να λάβει την απάντηση που της αρμόζει από την κυβερνητική πλειοψηφία.

«Πυρά» κατά Σαμαρά

Στο «στόχαστρο» του Μαξίμου είχε βρεθεί νωρίτερα και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αναφορικά με την επίθεση που εξαπέλυσε νωρίτερα τόσο στον Αλέξη Τσίπρα όσο και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Ο κ. Σαμαράς διέπραξε μείζον θεσμικό ατόπημα, εμπλέκοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με ιταμό μάλιστα τρόπο, στην αντιπαράθεση για το θέμα της συμφωνίας με την πΓΔΜ», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

Μάλιστα, η ανακοίνωση επισημαίνει πως «το ατόπημα» του κ. Σαμαρά «είναι ακόμα βαρύτερο, γιατί ο κ. Σαμαράς γνωρίζει, ως πρώην πρωθυπουργός, τα όρια των συνταγματικών εξουσιών του Προέδρου».

«Η υπονόμευση, σε τόσο κρίσιμες εθνικά στιγμές, της συνταγματικής τάξης, είναι ασυγχώρητη», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση που κλείνοντας τονίζοντας:

«Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος με την πρωινή του επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και τις δηλώσεις του στο προεδρικό μέγαρο, άνοιξε τους συνταγματικούς ασκούς του Αιόλου, οφείλει να απαντήσει αν συμπλέει με τον κ. Σαμαρά, στην επίθεση κατά του Προέδρου και της συνταγματικής τάξης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ