Τσίπρας: Η πρόταση δυσπιστίας είναι καλοδεχούμενη

Σκληρή  επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και του Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια παρέμβασής του στη Βουλή ο πρωθυπουργός, λέγοντας ότι η κατάθεση πρότασης δυσπιστίας είναι καλοδεχούμενη. 

Διαβάστε επίσης

Όπως είπε ο πρωθυπουργός: «Την καλωσορίζουμε και εάν δεν υπήρχε θα έπρεπε να την εφεύρουμε».

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε τον Κυριάκο  Μητσοτάκη «φερέφωνο του πραγματικού προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, του Αντώνη Σαμαρά». 

Κατηγόρησε δε, τον Αντώνη Σαμαρά για μεγάλες  ευθύνες για το ζήτημα του ονόματος της πΓΔΜ, τονίζοντας ότι «είχε το θράσος να σηκώσει τη σημαία τού υπερπατριωτισμού και παριστάνει τον θεματοφύλακα αξιών του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ επιτέθηκε λυσσαλέα και στους δύο την εποχή που ίδρυσε την Πολιτική Άνοιξη και τους ζήτησε να αποχωρήσουν από την πολιτική ζωή του τόπου». 

«Ήταν ο πρώτος ο οποίος επισήμως  αποδέχτηκε σε επίσημο έγγραφο να καταγραφεί η γειτονική χώρα ως Δημοκρατία της Μακεδονίας» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Αναφερόμενος στα ζητήματα που έθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής  αντιπολίτευσης κατά την επίσκεψή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «θεσμικές ακροβασίες».

«Θα αναμετρηθούμε με την ιστορία και με τις ευθύνες μας, μόνο που εσείς θα αναμετρηθείτε και με την οικογενειακή σας πολιτική ιστορία και φοβάμαι ότι θα βγείτε εντυπωσιακά  ελλιποβαρής» επισήμανε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη.

Στην αρχή της παρέμβασής του, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας και την έξοδο της χώρα από τα προγράμματα στήριξης.

«Τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας, η αξιοπιστία της χώρας αποκαταστάθηκε, η Ελλάδα τελειώνει με τα προγράμματα στήριξης τον ερχόμενο Αύγουστο. Προχωρήσαμε σε δύσκολες και αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, και στο τέλος πιστεύω πως ο ιστορικός του μέλλοντος και ο λαός θα αποφανθεί ότι πράξαμε σωστά», είπε ο κ. Τσίπρας.

Την ίδια ώρα, χαρακτήρισε ιστορική τη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής, καθώς είναι η τελευταία φορά που ψηφίζονται μέτρα.

«Παραλάβαμε μια χώρα με άδεια ταμεία ύστερα από μια πενταετία προγραμμάτων και πετύχαμε επί τρία συναπτά έτη όχι μόνο να πιάσουμε τους δημοσιονομικούς στόχους αλλά και να έχουμε υπεραπόδοση» είπε ο πρωθυπουργός, υπενθυμίζοντας ότι η χώρα μας προσφάτως δέχτηκε συγχαρητήρια από τον Ζαν  Κλοντ  Γιούνκερ για την απορροφητικότητα των ευρωπαϊκών  κονδυλίων.

 

 

 


Διαβάστε επίσης

Ο Ζάεφ χάρισε στον Τσίπρα τη γραβάτα του

Δ. Καμμένος: Στην ΚΟ των ΑΝΕΛ συζητήθηκε πρόταση μομφής κατά Κοτζιά

Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης

Κοτζιάς: Συμφωνία που τα παίρνεις όλα δικά σου γίνεται μόνο μετά από πόλεμο