Με 154 ψήφους υπέρ και 144 κατά, ψηφίστηκε από τη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με το οποίο ολοκληρώνονται τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της 4ης και τελευταίας αξιολόγησης του προγράμματος.

Διαβάστε επίσης

Συνολικά ψήφισαν 298 βουλευτές ενώ δύο ήταν απόντες.

Στην τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ παρόντες ήταν 292 βουλευτές και υπερψηφίστηκε από τους 154 βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης, ενώ καταψηφίστηκε από 138 βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σε τεταμένο κλίμα, με τη συζήτηση να ξεφεύγει από το περιεχόμενο του πολυνομοσχεδίου και να επισκιάζεται από την πρόταση μομφής της Νέας Δημοκρατίας κατά της κυβέρνησης για το ονοματολογικό.

Προβλήματα με την ηλεκτρονική ψηφοφορία

Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, αρκετοί βουλευτές αντιμετώπισαν προβλήματα με την ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Στη σημερινή ονομαστική ψηφοφορίας επί της αρχής και σειράς άρθρων του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για την τέταρτη αξιολόγηση, επικράτησε σύγχυση όταν διαπιστώθηκε ότι 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαν ψηφίσει όλα τα άρθρα.

Άγνωστο πάντως, παραμένει μέχρι αυτή την ώρα αν το «μπάχαλο» που προκλήθηκε οφειλόταν σε τεχνικό ή ανθρώπινο λάθος. Το θέμα ήταν ότι άρχισαν να τους φωνάζουν να επανέλθουν στην αίθουσα για να ξαναψηφίσουν.
Κοινοβουλευτικές πηγές απέδιδαν το λάθος σε προσωρινό τεχνικό πρόβλημα, ενώ την ίδια ώρα βουλευτές της αντιπολίτευσης «κάρφωναν» τους συναδέλφους τους από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ξέχασαν να κάνουν το λεγόμενο scroll down προκειμένου να ψηφίσουν και τα υπόλοιπα άρθρα.


Διαβάστε επίσης

Εξελίξεις στους ΑΝΕΛ: Έκτακτη δήλωση Καμμένου από το κτήριο της Βουλής

Συγκρούσεις διαδηλωτών - αστυνομίας έξω από την ουκρανική Βουλή

Ένταση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στην ακρόαση της Παπασπύρου

«Πυρά» της Ζ. Κωνσταντοπούλου για τη συμφωνία και τα όσα διαδραματίστηκαν στη Βουλή