ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άγρια κόντρα Σκουρλέτη - Γεωργιάδη στη Βουλή

Άγρια κόντρα Σκουρλέτη - Γεωργιάδη στη Βουλή
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Άγρια κόντρα είχαν στη Βουλή Πάνος Σκουρλέτης και Άδωνις Γεωργιάδης. Αφορμή στάθηκε η σφοδρή επίθεση του αντιπροέδρου της ΝΔ στην κυβέρνηση, την οποία χαρακτήρισε ως την πιο διχαστική που πέρασε από τη χώρα. 

Ο κ. Γεωργιάδης αποκάλεσε «σταλινικό κομμουνιστή» τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ενώ επιτέθηκε και στον βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη, καλώντας στην αυριανή ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής της ΝΔ να καθορίσει με ποια πλευρά της ιστορίας θα πάει. «Το επιχείρημα ότι δεν θα υπερψηφίσουμε την πρόταση μομφής και μετά θα καταψηφίσουμε την συμφωνία είναι σαν την παροιμία μετά την απομάκρυνση του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

«Από το πρωί βλέπω μια φοβερή ευαισθησία του ΣΥΡΙΖΑ για τους θεσμούς, ρε παιδιά πάσχουμε από ομαδικό αλτσχάϊμερ; Πού ήσασταν όταν περιοδικό τύπωνε εξώφυλλο με πυροβολημένο τον Σαμαρά; Τώρα γίνατε μετριοπαθείς… Χωρίς τις καρέκλες τρέχατε στις συγκεντρώσεις και φωνάζατε να καεί το μπουρδέλο η Βουλή», είπε προς τα κυβερνητικά έδρανα και στην προτροπή βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να ανακαλέσει, απάντησε: « Εσύ το έλεγες, εγώ να το πάρω πίσω;».

Στον Άδωνι Γεωργιάδη απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος σχολίασε ότι «στη ΝΔ όλα γίνονται για να μην κακοκαρδίσουμε τον Αντώνη Σαμαρά».

Έκανε λόγο για μια ακροδεξιά ομάδα που εισέβαλλε στη ΝΔ επί πρωθυπουργίας Σαμαρά και ως σώγαμπροι θέλουν να γίνουν οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού. «Πουλάτε κάλπικο πατριωτισμό, είστε πατριδοκάπηλοι και ενθαρρύνετε τις απεχθείς φασιστικές φωνές», είπε ο κ. Σκουρλέτης.

Οι τόνοι ανέβηκαν ακόμη περισσότερο με τον Άδωνι Γεωργιάδη να απαντά ότι για να αλλάξει κόμμα παραιτήθηκε από βουλευτής και «κατέβηκε» με σταυρό στις εκλογές. «Μεγάλος πόνος σας έπιασε για τη ΝΔ, γίνατε όλοι Καραμανλικοί, ο μισός ΣΥΡΙΖΑ κλαίει για τον Καραμανλή, ξεχάσατε τον Ανδρέα, ξέρετε γιατί; Γιατί έλεγε το όνομα Μακεδονία ήταν η ψυχή μας… Είστε ψεύτες και υποκριτές», είπε, με τον Πάνο Σκουρλέτη να αναφέρει ότι το πρόβλημα δεν είναι αν άλλαξε κόμμα, αλλά οι απόψεις του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ