Γ. Σταθάκης: Η συμφωνία για το Μακεδονικό στο τέλος θα έχει ευρεία πλειοψηφία
Επιτυχή και για τις δύο πλευρές, χαρακτήρισε τη συμφωνία με τη ΠΓΔΜ για την ονομασία, ο υπουργός περιβάλλοντος και ενέργειας Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στο CNN Greece, στο περιθώριο του συνεδρίου του Economist.
Ο κ. Σταθάκης είπε ότι η συμφωνία πληροί και τους τρεις όρους της εθνικής πολιτικής μας και εκτίμησε ότι όταν θα έρθει για τελική κύρωση στη Βουλή θα υπερψηφιστεί με ευρεία πλειοψηφία.
Αναφορικά με το αν θα μπορούσε να γίνει νέα διαπραγμάτευση για το ζήτημα του αφορολόγητου και των περικοπών των συντάξεων από το 2019 ο Σταθάκης είπε ότι είναι άκαιρη μια συζήτηση τώρα και ότι η χώρα έχει δημοσιονομικές επιδόσεις που δημιουργούν ασφάλεια.
Για το θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ τόνισε ότι το χρονοδιάγραμμα προχωρά κανονικά και σχετικά με τη ΔΕΠΑ τόνισε ότι θα προχωρήσει ο διαχωρισμός της εταιρίας και από το Σεπτέμβριο θα προχωρήσει η διαδικασία ιδιωτικοποίησης.
Φωτιά σε δασική έκταση στα Σελίνια Σαλαμίνας - Σηκώθηκαν εναέρια μέσα, μήνυμα από το 112
12:35
Το άλμα στο πετρέλαιο «καίει» την έκπτωση των 10 λεπτών στα πρατήρια - Οι τιμές στην ελληνική αγορά
12:33
Εμπρησμοί στη Μεσσηνία: Προθεσμία για τους τρεις συλληφθέντες - Εκβίαζαν, έκλεβαν και απειλούσαν
12:23
Κώτσηρας: Θα απαγορευτούν τα πατίνια για τους κάτω των 17 ετών - Πρόστιμα έως 1.000 ευρώ
12:12