ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς: Η χώρα έχει έναν καθαρό διάδρομο για τα επόμενα χρόνια

Παππάς: Η χώρα έχει έναν καθαρό διάδρομο για τα επόμενα χρόνια
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Στη συμφωνία του Eurogroup για το ελληνικό χρέος αναφέρθηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, που τόνισε ότι πλέον η χώρα έχει «έναν καθαρό διάδρομο για τα επόμενα χρόνια».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Παππάς εξαπέλυσε και «πυρά» κατά της αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι «έχασε το έδαφος κάτω από τα πόδια της».

«Κρατάμε τους στόχους αλλά αποκτάμε μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας στο πώς θα τους πετύχουμε» τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, και συνέχισε: «Κάθε αναδιάρθρωση χρέους είναι εργαλείο άσκησης πολιτικής».

Την ίδια ώρα υπογράμμισε πως μεταξύ των δεσμεύσεων υπάρχει και το ότι πρέπει να ανοίξουν έως το τέλος του χρόνου «180 κέντρα υγείας σε ολόκληρη τη χώρα».

Διερωτήθηκε, επίσης, τι λέει η Τράπεζα της Ελλάδας για τη συμφωνία του Eurogroup: «Το λέω γιατί η Τράπεζα της Ελλάδας μίλαγε για πιστοληπτική γραμμή».

«Μαζί με τα μέτρα, το 2019 και το 2020 θα έρθουν και αντίμετρα» είπε ο κ. Παππάς, υπενθυμίζοντας πως η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί μετά το τέλος του προγράμματος να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός.

Ζήτησε, μάλιστα, να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των κομμάτων για την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Ο Ν. Παππάς είπε ταυτόχρονα ότι δεν μπορούν να κάνουν κριτική όσοι μίλαγαν για μεγαλύτερα πλεονάσματα, ενώ αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις του 2015, ανέφερε ότι εκείνες τις διαπραγματεύσεις δεν τις έκανε ο Βαρουφάκης αλλά η ελληνική κυβέρνηση η οποία όταν έφτασε στα όρια στράφηκε στον ελληνικό λαό.

Αναφορικά με τα πλεονάσματα, ο Ν. Παππάς είπε ότι «το 2,2% είναι χαμηλότερο από το 2,6%, αν πηγαίναμε με τους κανόνες της ΕΕ» σημειώνοντας ότι και στα μνημόνια να μην είχε μπει η χώρα, με βάση το χρέος οι υποχρεώσεις για τα πλεονάσματα θα ήταν μεγαλύτερες.

Μιλώντας για τη συμφωνία με την πΓΔΜ, ο Ν. Παππάς είπε ότι υπάρχει ρητά στη συμφωνία ότι η γλώσσα τους ανήκει στις νότιες σλαβικές γλώσσες, σημειώνοντας ότι όλος ο κόσμος τούς έχει χαρακτηρίσει μακεδόνες σλαβικής προέλευσης, κάτι το οποίο ήταν και η πάγια θέση της Ελλάδας τα προηγούμενα χρόνια. Προσέθεσε ότι για χρόνια η Ελλάδα είχε φοβική εξωτερική πολιτική την οποία ούτε οι ηγεσίες της πίστευαν, και υπογράμμισε ότι έχουν κλείσει τα ζητήματα αλυτρωτισμού.

«Η Ελλάδα υπερασπίζεται το διεθνές δίκαιο» συνέχισε ο Ν. Παππάς, σημειώνοντας ότι κάποιοι υποκριτές θα έπρεπε να βγουν πρώτοι και να πουν την αλήθεια στον κόσμο που κατέβηκε στα συλλαλητήρια. «Αν νομίζουν ότι κάνουν επένδυση στο πολιτικό τους μέλλον θα διαψευσθούν. Η χώρα είχε γραμμή Βουκουρεστίου και με αυτή κέρδισε. Η Ελλάδα είχε πάγια πολιτική θέση και κάποιους πολιτικάντηδες οι οποίοι το 1990 έκαναν πολιτική καριέρα» τόνισε ο Ν. Παππάς, ζητώντας την αρμόζουσα σοβαρότητα για έναν τόσο ευαίσθητο ζήτημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ