ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρούγκαλος: Διανοίγονται νέες προοπτικές συνεργασίας με τη Νότια Κορέα

Κατρούγκαλος: Διανοίγονται νέες προοπτικές συνεργασίας με τη Νότια Κορέα
ΕUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Θέματα διμερούς συνεργασίας και επενδύσεων στους τομείς της ναυτιλίας, του τουρισμού, της αγροδιατροφής, της ενέργειας, αλλά και του πολιτισμού, της έρευνας και της τεχνολογίας, συζητήθηκαν κατά την 3η Μεικτή Διυπουργική Ελλάδας-Νοτίου Κορέας.

«Κοινή διαπίστωση είναι ότι διανοίγονται νέες προοπτικές συνεργασίας με τη χώρα αυτή στους τομείς της ναυτιλίας, του τουρισμού, της αγροδιατροφής και της ενέργειας», τόνισε σε ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλος μετά τη Διυπουργική Επιτροπή που πραγματοποιήθηκε στη Νότια Κορέα, όπου ήταν επικεφαλής διακυβερνητικού κλιμακίου και επιχειρηματικής αποστολής.

Στη Μικτή Διυπουργική Επιτροπή συμμετείχαν οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Διονύσης Τεμπονέρας, Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης, Τουρισμού, Ευριδίκη Κουρνέτα, και Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος, καθώς και στελέχη των συναρμόδιων υπουργείων.

Επίσης, κατά την επίσκεψή του στη Νότια Κορέα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εξωτερικών της χώρας, Cho Hyun, καθώς και με τον Νοτιοκορεάτη υφυπουργό Βιομηχανίας και Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας, Moon Sung-wook, ο οποίος είναι αρμόδιος για τον ναυπηγοκατασκευαστικό τομέα, με τον οποίο συζητήθηκαν τα ζητήματα των ελληνικών εταιριών ναυτιλιακού εξοπλισμού. Παράλληλα, ο κ. Κατρούγκαλος συνεγκαινίασε τη μεγάλη έκθεση εισαγωγών της ΚΟΙΜΑ (Korean Importers Association), στην οποία συμμετείχαν ελληνικές επιχειρήσεις.

Επιπλέον, παρέστη σε εκδήλωση για την επέτειο του Πολέμου της Κορέας, την οποία διοργάνωσε η υπουργός Υποθέσεων Βετεράνων Pi Woo-jin, παρουσία του πρωθυπουργού της Νοτίου Κορέας Lee Nak-yeon, ενώ συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Πανεπιστημίου Hankuk , Inchul Kim, καθώς και τους καθηγητές του τμήματος ελληνικών σπουδών ενώ έδωσε διάλεξη για το μέλλον της Ευρώπης.

Τέλος, ο κ. Κατρούγκαλος κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων του Πολέμου της Κορέας, συναντήθηκε με εκπροσώπους της ομογένειας, τον Μητροπολίτη Κορέας κ. Αμβρόσιο και συμπροέδρευσε συνάντησης του Παγκόσμιου Συνεδρίου Συνταγματικού Δικαίου που έλαβε χώρα στη Σεούλ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ