ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητικοί κύκλοι: Επιχειρηματίες απεργάζονται σχέδιο αποστασίας για λογαριασμό του Μητσοτάκη

Κυβερνητικοί κύκλοι: Επιχειρηματίες απεργάζονται σχέδιο αποστασίας για λογαριασμό του Μητσοτάκη
Εurokinissi/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

«Πυρά» με αφορμή την ανεξαρτητοποίηση του Γ. Λαζαρίδη εξαπολύουν κυβερνητικοί κύκλοι, κάνοντας λόγο για σχέδιο «νέας αποστασίας» το οποίο απεργάζονται συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη, λειτουργώντας για λογαριασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι ίδιοι κυβερνητικοί κύκλοι ισχυρίζονται ότι ο λόγος είναι προφανής. «Η έξοδος από τα μνημόνια, το τέλος της λιτότητας, η ελάφρυνση του χρέους αφαιρεί κάθε επιχείρημα από τον κ. Μητσοτάκη που βιάζεται εξάλλου να προλάβει τις εξελίξεις στα ανοιχτά θέματά του με τη δικαιοσύνη» τονίζουν οι ίδιες πηγές, συμπληρώνοντας: «Είμαστε βέβαιοι ότι δε θα τα καταφέρουν. Ο Ελληνικός λαός έχει ήδη καταλάβει το σχεδιασμό τους και θα τιμωρήσει τους αποστάτες».

Την ίδια ώρα, οι εν λόγω κύκλοι καλούν τον κ. Λαζαρίδη να αποδείξει, με την απόφασή του να παραδώσει την έδρα του, εάν αποτελεί «ή όχι μέρος του παραπάνω σχεδιασμού».

Λόγω της συμφωνίας των Πρεσπών η παραίτηση Λαζαρίδη από την Κ.Ο. των ΑΝ.ΕΛ.

Στην επιστολή παραίτησής του από την Κ.Ο. των ΑΝ.ΕΛ., ο Γιώργος Λαζαρίδης τονίζει ότι αποφάσισε να ανεξαρτητοποιηθεί λόγω της συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής εκφράζει τη διαφωνία του αφενός με τη συμφωνία και αφετέρου με την πρόθεση της κυβέρνησης να την «περάσει» με απλή πλειοψηφία.

Στη δισέλιδη επιστολή του υπογραμμίζει ότι πρέπει να υπερψηφιστεί από πλειοψηφία 3/5 της Βουλής.

«Εγώ αλλά και οι υπόλοιποι συνάδελφοι από την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα τονίσαμε από το βήμα της Βουλής αλλά και σε όλα τα ΜΜΕ την θέση μας να καταψηφίσουμε την συμφωνία, σε αντίθεση με άλλα κόμματα που στήριξαν την πρόταση μομφής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αλλά θα ψηφίσουν τη συμφωνία. Επίσης αποφασίσαμε να ζητήσουμε διευρυμένη πλειοψηφία, ψήφιση από τα 3/5 του συνόλου των Βουλευτών, δηλαδή 180 ψήφους, όπου θα τεθούμε όλοι μας ενώπιον των ευθυνών μας, βουλευτές αλλά και κόμματα» υπογραμμίζει ο ίδιος.

Τζανακόπουλος: Η κυβερνητική πλειοψηφία είναι απολύτως σταθερή

Στην ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Λαζαρίδη αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης και ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Όπως τόνισε ο ίδιος, η «κυβερνητική πλειοψηφία όχι μόνο δεν απειλείται, αλλά είναι απολύτως σταθερή».

«Συνεχίζουμε με απόλυτη ασφάλεια στον δρόμο της οριστικής και αμετάκλητης εξόδου από το μνημόνιο» ανέφερε χαρακτηριστικά, και συμπλήρωσε: «Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να μας ανησυχεί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ