ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς: Το «μνημόνιο Μητσοτάκη» περιλαμβάνει νέο μαύρο στην ΕΡΤ

Παππάς: Το «μνημόνιο Μητσοτάκη» περιλαμβάνει νέο μαύρο στην ΕΡΤ
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία του "μαύρου" στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση επιχειρεί να παραδώσει μαθήματα πολυφωνίας είναι τουλάχιστον αστείο, αν όχι προκλητικό» επισημαίνει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, απαντώντας στη Νέα Δημοκρατία.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανακοίνωσή του έκανε λόγο για μετατροπή της ΕΡΤ σε ΣΥΡΙΖΑ Channel από το Μέγαρο Μαξίμου αναφερόμενο στη ροή του χθεσινού κεντρικού δελτίου ειδήσεων του καναλιού.

Ο Ν. Παππάς συνεχίζοντας, υπογραμμίζει πως «το ότι το "μνημόνιο Μητσοτάκη" -εκτός από χιλιάδες απολύσεις, καθήλωση μισθών και αποσάθρωση κοινωνικών δομών- περιλαμβάνει ένα νέο "μαύρο" στην ΕΡΤ, ασυδοσία για τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και μη καταβολή τιμήματος για τις άδειες, είναι γνωστό.

Οι προσδοκίες της ΝΔ συγκρούονται με την πραγματικότητα, όπως έχει διαμορφωθεί εδώ και τρία χρόνια και η οποία περιλαμβάνει:

  1. Την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, που φέρνει στα δημόσια ταμεία 175 εκατ. ευρώ τουλάχιστον (καθώς έχουν αδειοδοτηθεί ως τώρα 5 σταθμοί).
  2. Τον καταλογισμό και την είσπραξη του φόρου διαφήμισης, ύψους 140 εκατ. ευρώ από το 2015 ως σήμερα.
  3. Τον καταλογισμό και την είσπραξη του τέλους χρήσης συχνοτήτων, ύψους 40 εκατ. ευρώ.
  4. Την είσπραξη -εντός της επόμενης δεκαετίας- 125 εκατ. ευρώ από τον ειδικό φόρο διαφήμισης.

«Στις "άπειρες άδειες", το μηδενικό τίμημα, την ασυδοσία των καναλαρχών, τη μη καταβολή των προβλεπόμενων φόρων και τελών, καθώς και το μηδενικό όφελος για το Δημόσιο, όπως προβλέπονται από το "μνημόνιο Μητσοτάκη", αντιπαραβάλουμε τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου, την προστασία της δημόσιας περιουσίας (φάσμα) και την είσπραξη 480 εκατ. ευρώ υπέρ του Δημοσίου από το 2015 και για τα επόμενα χρόνια», συνεχίζει ο κ. Παππάς και καταλήγει:

«Καλούμε τη ΝΔ να επανέλθει πιο σύντομα από όσο υπόσχεται. Στο θέμα της ΕΡΤ, υπάρχουν ακόμα ανοιχτοί λογαριασμοί από την περίοδο που έριξε "μαύρο" στο σήμα της».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ