ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς: Η ρύθμιση έγινε και η μάχη κερδήθηκε

Παππάς: Η ρύθμιση έγινε και η μάχη κερδήθηκε
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών αναφέρεται σε εκτεταμένη ανάρτησή του σε κοινωνικά δίκτυα ο Νίκος Παππάς, που τονίζει ότι η αδειοδότηση των σταθμών ολοκληρώθηκε μετά από 30 χρόνια.

Όπως τονίζει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, η ολοκλήρωση της διαδικασίας οδήγησε στην αδειοδότηση πέντε τηλεοπτικών σταθμών μέχρι στιγμής αλλά και στη διασφάλιση των θέσεων εργασίας για 2.000 τουλάχιστον εργαζόμενους (400 ανά σταθμό, όπως προβλέπει η νομοθεσία).

Ο κ. Παππάς υπογραμμίζει παράλληλα ότι εξασφαλίζονται για το δημόσιο ταμείο:

  • 140 εκατ. ευρώ από το φόρο διαφήμισης, ποσό που βεβαιώθηκε από το 2015 ως σήμερα και ήδη εισπράχθηκε.
  • 40 εκατ. ευρώ από τα τέλη χρήσης συχνοτήτων, τα οποία εισπράχθηκαν ήδη.
  • 175 εκατ. ευρώ, τα οποία θα εισπραχθούν ως τίμημα για τις πρώτες πέντε άδειες.
  • 125 εκατ. ευρώ που θα εισπραχθούν από το φόρο διαφήμισης (ακόμα και αν αυτός μειώθηκε από 20% σε 5%) την επόμενη δεκαετία με βάση την αναμενόμενη συνολική διαφημιστική δαπάνη.

«Το συνολικό ποσό, δηλαδή, δεν είναι καθόλου αμελητέο» γράφει επίσης ο κ. Παππάς, και συμπληρώνει: «Τα 200 εκατ. ευρώ που έχουν εισπραχθεί μέχρι τώρα και τα οποία θα φτάσουν στο μισό δισ. ευρώ για την ερχόμενη δεκαετία είναι ένα ποσό που δεν υπήρχε καν στο μυαλό ορισμένων πριν από το 2015. Καταλαβαίνει κανείς, λοιπόν, ότι η σημερινή Κυβέρνηση εξάντλησε και εξαντλεί κάθε δυνατότητα για να καταβάλλεται τίμημα για τη χρήση του δημόσιου πόρου, που λέγεται φάσμα».

Στην ίδια ανάρτηση, ο κ. Παππάς εξαπολύει «πυρά» εναντίον της Νέας Δημοκρατίας για δηλώσεις που έγιναν στη στελέχη της κατά τη διάρκεια της δημόσιας συζήτησης για τις τηλεοπτικές άδειες.

Δείτε ολόκληρη τη δημοσίευση εδώ:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ