ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η συμφωνία των Πρεσπών «δεν βάζει» την πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ επιμένει ο Καμμένος

Η συμφωνία των Πρεσπών «δεν βάζει» την πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ επιμένει ο Καμμένος
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ

Στην άποψη ότι με τη συμφωνία των Πρεσπών δεν ανοίγει ο δρόμος για την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, επέμεινε ο Πάνος Καμμένος. 

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας παρεμβαίνοντας στη συζήτηση, στη Βουλή, επανέλαβε την ήδη εκπεφρασμένη θέση του, ότι δεν παράγει κανένα αποτέλεσμα και υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας καλείται στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις 11 Ιουλίου ως πρωθυπουργός της χώρας του, που μετέχει στο Αφγανιστάν.

«Δεν θα βγάλει οικογενειακή φωτογραφία και θα υπάρξει μόνο ανακοίνωση του ΓΓ του ΝΑΤΟ που αναφέρει ότι θα γίνει πρόσκληση κατόπιν των προαπαιτούμενων που περιγράφονται στη συμφωνία», είπε.

Απαντώντας στις αιτιάσεις του Ανδρέα Λοβέρδου από τη ΔΗΣΥ ότι άλλα λέει το πρωί και άλλα το βράδυ, ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι τα βήματα που πρέπει να προηγηθούν είναι εκλογές, δημοψήφισμα, νέα Βουλή με πλειοψηφία που θα εγκρίνει τις συνταγματικές αλλαγές, και στην συνέχεια κύρωση της συμφωνίας και στη FYROM και την Ελλάδα. Όταν όλα αυτά θα έχουν τελειώσει, συμπλήρωσε, τότε θα ισχύσει η πρόσκληση στο ΝΑΤΟ.

Σημείωσε πως η θέση του για το τι θα πράξει όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή είναι ξεκάθαρη, εν αντιθέσει με της ΔΗΣΥ. «Η δική σας στάση παραμένει ερώτημα, είτε η συμφωνία έρθει με 180 βουλευτές, είτε όχι», είπε στον Ανδρέα Λοβέρδο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ