ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωράκης: Tα μνημόνια άφησαν ανέπαφη τη μεγαλύτερη αιτία του ελληνικού προβλήματος

Θεοδωράκης: Tα μνημόνια άφησαν ανέπαφη τη μεγαλύτερη αιτία του ελληνικού προβλήματος
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Τη θέση ότι η Ελλάδα συνεχίζει να είναι μια «γραφειοκρατική, αργοκίνητη, κομματική διοίκηση» εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο Σταύρος Θεοδωράκης, τονίζοντας ότι τα μνημόνια άφησαν ανέπαφη τη μεγαλύτερη αιτία του ελληνικού προβλήματος: τη διοίκηση και το κομματικό κράτος.

«Θα περίμενα από τον Πρωθυπουργό να κάνει μία αναφορά στη “μαύρη” επέτειο του δημοψηφίσματος. Θα ήθελα να μην επιμένετε ότι το δημοψήφισμα βοήθησε τη χώρα. Ήταν μία “βουτιάπρος τα πίσω, ένας επικίνδυνος τυχοδιωκτισμός, με ένα ερώτημα που δεν ήταν ερώτημα και μία απάντηση που δεν ήταν απάντηση» είπε από το βήμα της Βουλής ο κ. Θεοδωράκης.

Μάλιστα, ο επικεφαλής του Ποταμιού επιτέθηκε στην κυβέρνηση και για τα capital controls, λέγοντας ότι «πνίγουν την επιχειρηματικότητα».

«Οι ισολογισμοί των τραπεζών μπορεί να βελτιώνονται αλλά το χρήμα στην αγορά ρέει με το σταγονόμετρο» είπε ο κ. Θεοδωράκης, και συμπλήρωσε: «Τα κόκκινα δάνεια εξακολουθούν να υπερβαίνουν τα 90 δισ.».

Κατηγόρησε δε, τον πρωθυπουργό ότι μετέτρεψε τη βουλή σε «προεκλογικό μπαλκόνι», την ώρα που θα περίμενε κανείς σήμερα να υπήρχε μια αντιπαράθεση για όλα τα επείγοντα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ