ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης λέει ότι nationality σημαίνει εθνότητα, βγάλτε όλοι τις ταυτότητές σας

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης λέει ότι nationality σημαίνει εθνότητα, βγάλτε όλοι τις ταυτότητές σας
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

«Ο κ. Μητσοτάκης έκανε σαν να μην κατάλαβε αυτό που είπα ότι πουθενά δεν αναφέρεται η έννοια μακεδονικό έθνος» είπε κατά την τριτολογία του στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης  Τσίπρας, μιλώντας κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως για την οικονομία.

«Ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι “nationality” σημαίνει “εθνότητα” κι όχι “ιθαγένεια”. Βγάλτε όλοι τις ταυτότητές σας. Έχω εδώ μία του 2007. Μου την έδωσε ένας συνάδελφος, γιατί εγώ δεν είχα μαζί τη δικιά μου. Και το 2007 δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Αναγράφεται “ελληνική ιθαγένεια” – “hellenic nationality”» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Διερωτήθηκε, μάλιστα, γιατί ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να «διαστρεβλώσει» τόσο πολύ την πραγματικότητα, αφού όλοι οι Έλληνες πολίτες έχουν μια ταυτότητα και μπορούν να τη βγάλουν και να την δουν.

Απαντώντας στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το κείμενο που είχε υπογράψει πριν από κάποια χρόνια ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο κ. Τσίπρας κατέθεσε στα πρακτικά συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο «Ε» της «Ελευθεροτυπίας», με τίτλο: «Ε, όχι και μέγα θέμα η Μακεδονία».

Σημείωσε δε, ότι τότε ο κ. Μητσοτάκης υπερασπιζόταν μια εθνική θέση, η οποία ήταν και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ