ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης κατά ΝΔ για τη στάση της στο «σπάσιμο» των περιφερειών

Σκουρλέτης κατά ΝΔ για τη στάση της στο «σπάσιμο» των περιφερειών
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ως «υπεκφυγή» για να εξυπηρετήσει «βαρονίες» εντός του κόμματός της ερμήνευσε τη στάση της ΝΔ στο ζήτημα της κατάτμησης της Β’ Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής, ο Πάνος Σκουρλέτης. 

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον «Κλεισθένη Ι» στο οποίο κατατέθηκε η επίμαχη τροπολογία, ο υπουργός Εσωτερικών επιτέθηκε στη ΝΔ που συσχέτισε τη ρύθμιση αυτή με την ψήφο των Ελλήνων κατοίκων του εξωτερικού.

«Να μην επιχειρήσετε βάση οποιουδήποτε προσχήματος να υπεκφύγετε», είπε απευθυνόμενος στον Μάκη Βορίδη ο κ. Σκουρλέτης, χαρακτηρίζοντας «υπερώριμο» το αίτημα για το «σπάσιμο» των περιφερειών. Σημείωσε ότι δεν δικαιολογείται η ΝΔ να το συσχετίζει με άλλα ζητήματα, καθώς είναι αυτοτελές.

«Υπάρχουν πολιτικές βαρονίες εντός του κόμματός σας;», διερωτήθηκε για να συμπληρώσει ότι «αυτή η υπόθεση δίνει ευκαιρίες για αμαρτωλές σκέψεις και υπεκφυγές». Κατηγόρησε ακόμη, τη ΝΔ ότι ως κυβέρνηση δεν έφερε πρόταση για την ψήφο των αποδήμων.

Στην παρέμβασή του, ο Πάνος Σκουρλέτης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση πραγματικά νοιάζεται για τους Έλληνες του εξωτερικού και για αυτό προχωρά στη συγκρότηση ειδικής επιτροπής που εντός 5 μηνών θα εξετάσει τα τεχνικά και συνταγματικά θέματα που ανακύπτουν για να εξασφαλιστεί το αδιάβλητο της διαδικασίας.

Την ίδια ώρα, πονοκεφάλους προκαλεί η διαφωνία του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη. Την ώρα που ο εισηγητής του κόμματος Θανάσης Παπαχριστόπουλος έλεγε «ναι», ο κ. Κατσίκης που εκλέγεται στην Περιφέρεια Αττικής έλεγε «όχι», εξηγώντας ότι ο αριθμός βουλευτών μειώνεται από 15 σε 14. «Κύριε υπουργέ τροποποιήστε την τροπολογία ώστε τουλάχιστον να μην ισχύσει από τις επόμενες αλλά τις μεθεπόμενες εκλογές», είπε προς τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη. Σύμφωνα με τον κ. Κατσίκη με το νέο σύστημα τα μικρά κόμματα δεν θα έχουν έδρα και στις δύο νέες περιφέρειες του υπολοίπου Αττικής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ