Προβάδισμα ΝΔ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Το 23,3%, έναντι 17,8% του ΣΥΡΙΖΑ, συγκεντρώνει η Νέα Δημοκρατία σε δημοσκόπηση της Kάπα Research για το «Έθνος της Κυριακής», που παράλληλα αναδεικνύει ότι η ανεργία και η αδυναμία του κοινωνικού κράτους αποτελούν τα μεγαλύτερα προβλήματα για την ελληνική κοινωνία.
Τρίτο κόμμα στην πρόθεση ψήφου είναι η Χρυσή Αυγή με 8,7% και στην τέταρτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής με 6,9%. Με 5,7% βρίσκεται στην πέμπτη θέση το ΚΚΕ.
Εκτός Βουλής παραμένουν ΑΝ.ΕΛ., Ένωση Κεντρώων και Λαϊκή Ενότητα, αφού τα ποσοστά τους δεν ξεπερνούν το 3%. Καταλληλότερος πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 31% ενώ ο Αλέξης Τσίπρας ακολουθεί με 24%. Υψηλό είναι, ωστόσο, και το ποσοστό των ερωτηθέντων που απάντησε «κανένας από τους δύο».
Σε ό,τι αφορά στο Σκοπιανό και τη συμφωνία των Πρεσπών, το 58% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζει αρνητική την υπογραφή της, ενώ το 30% των ερωτηθέντων θετική.
Σε άλλο ερώτημα: «Τι πιστεύετε ότι θα κάνει η ΝΔ αν γίνει κυβέρνηση» το 56% δήλωσε ότι η ΝΔ θα διατηρήσει τη σημερινή συμφωνία, ενώ το 23% θα επαναδιαπραγματευτεί τη συμφωνία. Μόλις το 11% πιστεύει ότι θα καταργήσει τη συμφωνία.
Τέλος, στο ερώτημα για πρόωρες εκλογές το 50% απαντά αρνητικά και το 48% θετικά.

Πανελλήνιες 2025: Αυτά είναι τα θέματα στην Ιστορία, τη Φυσική και την Οικονομία στα ΓΕΛ
10:07
Βενιζέλος στη δίκη των μαρτύρων της Novartis: Πολλαπλό και συνεχές πλήγμα για το κράτος δικαίου
10:00
Πώς η Lidl Ελλάς δείχνει τον δρόμο για ένα βιώσιμο αύριο αναλαμβάνοντας την ευθύνη που της αναλογεί
10:00
Ρίχνει τους τόνους ο Λευκός Οίκος στην κόντρα με τον Μασκ - Ενδεχόμενη τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα
09:59